Bucataria care recicleaza resursele de apa si caldura

0

Proiectul Whirlpool pentru ecosistemul de bucatarie green kitchen va primi fonduri de la Ministerul italian al Dezvoltarii Economice.

Green Kitchen este primul prototip de ecosistem de bucatarie, care va recicla resursele de apa si caldura si va reduce consumul de energie. Proiectul este creatia Whirlpool Europe si a fost ales castigator de catre Agentia Italiana pentru Inovatii datorita eficientei energetice.

Cum functioneaza

  • Desi la prima vedere seamana cu o bucatarie obisnuita, tehnologia Green Kitchen permite aparatelor electrocasnice sa interactioneze: caldura produsa de compresorul frigiderului incalzeste apa din masina de spalat vase, in timp ce apa rece si curata este trimisa catre un rezervor de unde poate fi refolosita pentru a uda plantele sau pentru curatarea podelei.
  • Designul frigiderului include un sertar special care impiedica aerul rece sa iasa de fiecare data cand se deschide usa, economisind astfel 50% din energia care ar fi fost necesara restabilirii temperaturii optime in interiorul frigiderului.
  • Simultan, hota purifica aerul care trece prin filtru, dupa ce ii masoara temperatura si umiditatea.

“Este prima data cand Whirlpool obtine o recunoastere atat de importanta in Italia, la nivel national. Ne bucuram sa vedem ca eforturile noastre pentru inovatie si eficienta energetica sunt recompensate in acest mod”, a declarat Sebastiano Rio, vicepresedintele  Manufacturing Operations, Whirlpool Europe.


Articol EXCLUSIV online
Text: Draghici Elena
Foto: Whirlpool

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply