Brutus este primul care dă alarma în gospodărie

0

Dragă redacție,
V-am promis că de îndată ce scot pozele vă trimit și istoria lui Brutus, cel de-al patrulea cățel pe care îl avem și mă țin de cuvânt.
Primul cățel este Peti (o fetiță care a împlinit deja 15 ani), al doilea este Marco, al treilea este Negruț, iar cel de-a patrulea este Brutus, de 3 ani.
În toamna lui 2006, în luna decembrie, soțul meu s-a dus în Câmpulung la părinții lui și când s-a întors, mi-a adus un cățel mic, foarte speriat și care tremura și scrâncea. La început nu mi-am dat seama ce este cu acel cățel. Dar soțul mi-a explicat că mama lui din Câmpulung a avut de la o cățea Pami 4 pui, pe care trebuia să-i dea din curte. Soțul meu l-a adus pe acesta la noi, să-l creștem. Am fost de acord imediat deoarece era așa de drăguț și s-a adaptat la noi foarte repede, dresându-l bine și ușor. A crescut și s-a înțeles foarte bine cu Peti, cățelușa noastră, pe care o aveam deja.
Este foarte afectuos, este inteligent și foarte atent, sesizează totul, orice zgomot îl deranjează și dă alarma, de aceea îl iubim tare mult.
Mănâncă foarte bine și ciorbiță din oase cu fidea, cartofi prăjiți, dar și hrană uscată pentru câini. În fiecare vară îl tundem, îi facem baie cu o soluție pentru deparazitare exterioară, i-am dat și pastile pentru paraziții intestinali, i-am pus și zgardă antipurici.
Când era mic îl alintam Brutușel, dar și acum îl mai chemăm așa. La primul strigăt pe nume, vine la legat și este foarte ascultător.
Îi place foarte mult iarna să alerge prin zăpada mare. Când plecăm undeva plânge, iar când ne întoarcem, se bucură și latră, și își mișcă coada într-un mod foarte prietenos, ceea ce pe noi ne amuză tare.
Are simțul proprietății foarte bine dezvoltat și latră pe orcine vede dincolo de gardul nostru de plasă. El dă tonul la lătrat și apoi încep și ceilalți. Uneori fac o așa mare hărmălaie, chiar și fără motiv, de abia îi oprim.
Ne plac toate animalele pe care le avem în curte și le îngrijim. Chiar dacă fac uneori și  pozne, nu ne îndurăm să le batem deoarece trebuie respectate; și ele sunt suflete, au nevoie de noi, de ajutorul nostru, de grija și mila noastră.
Vă doresc să aveți de acum înainte multe apariții ale revistelor pe care le editați. Succes și numai bine tuturor celor care-și fac timp să scrie la Practic-Idei.
Natalia Neagu, loc. Stoinești, jud. Argeș

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply