Brazi și om de zăpadă inedit

1

Valerian Rădescu, loc. Baia de Fier, jud. Gorj
Dragii mei,
Așteptăm în fiecare an cu bucurie Crăciunul. Copii sau adulți, ne lăsăm cuprinși de strălucirea și fiorul acestei mari sărbători a creștinătății și în preajma ei ne simțim mai darnici, mai buni, mai curați sufletește.

decoratiuni de iarna
Foto: Valerian Radescu
Pentru mine, Crăciunul înseamnă întoarcerea la copilărie și, chiar dacă acum am nepoți, nu pot să nu mă bucur la fel de intens, odată cu ei, de frumusețea zilelor ce preced noaptea Sfântă de Crăciun. Ne plac tare mult decorațiunile de Crăciun și în fiecare an încercăm să găsim modele noi, de regulă din materiale la îndemâna oricui. Le confecționăm apoi cu mâinile noastre, cu atenție și migală, punând în fiecare o picătură din suflet. Sigur, acum se pot alege din magazine o mulțime de po-doabe frumoase, dar acestea parcă nu au viață, oricât de strălucitoare ar fi. Nu este greu să faci singur, cu mâinile tale, o podoabă de Crăciun. Imaginația ne este pusă la lucru de cei mici, așa că toți, nepoți, părinți, bunici, decu-păm, tăiem, lipim, colorăm, pictăm cu frenezie zi de zi câte puțin, aducând în casă câte o fărâmă din spiritul Crăciunului.
 
decoratiuni de iarna
Foto: Valerian Radescu
Eu cred că mai importantă decât aceste mici obiecte pe care ne strărduim să le confecționăm, este starea acesta de bine care ne cuprinde lucrând împreună și simțindu-ne cu toții aproape. Se pot face ornamente de Crăciun din cele mai neașteptate lucruri. Cu puțină creativitate, îndemânare și voință. Pentru anul acesta chiar dacă mai este suficient timp până la Sărbători, am făcut deja brăduți din carton, pe care abia așteptăm să-i așezăm în locuri potrivite în casă. Chiar dacă sunt realizați cu stângăcia începătorilor, pentru noi sunt ornamente neprețuite. Brăduții sunt din hârtie colorată lipită pe suport de carton, iar omul de zăpadă din pahare mici de unică folosință, prinse între ele cu ajutorul unui capsator. În funcție de dimensiunea paharelor folosite, omul de zăpadă poate fi și mai mare. Nasturii și nasul sunt din hârtie. Omul de zăpadă din pahare o să stea bine și într-un loc călduros, înveselind sărbătorile. Deci și noi reciclăm creativ. Vă doresc tuturor un Crăciun de poveste, cu multă zăpadă, sănătate și voie bună!
Foto: Valerian Rădescu

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Cum reciclezi sticlele | Revista Practic idei

Leave A Reply