Brățări din elastice de păr

1

Claudia Poppel, loc. Hunedoara
Dragi prieteni,
Foarte la modă în ultimul timp, atât în rândul copiilor cât și în rândul tinerilor, sunt brățările din gumițe (elastice pentru prins părul).
Acestea sunt mult mai ușor de realizat decât cele din fire înnodate și de efect. Pentru o astfel de brățară ai nevoie de elastice colorate de prins părul, un ac de croșetat, o închizătoare din plastic și două creioane sau un clește de rufe. Începem lucrul prin a alege combinația de culori dorită și așezăm câte o gumiță din fiecare culoare deoparte, astfel încât să putem urmări culorile în timpul lucrului.
Se țin creioanele în mână, în poziție verticală, unul lângă altul și se introduce prima gumă, răsucindu-se în forma de 8 peste cele două creioane. Guma numărul 2 se pune deasupra, peste prima, obișnuit, pe ambele creioane, astfel încât privind de sus să vedem un O, deasupra 8-ului. A treia gumă este și a treia din paleta noastră de culori și se așează peste primele două formând din nou un O, peste ele. Avem astfel 3 gume pe creioane. Se prinde cu croșeta prima gumă de pe un creion (jumătatea optului), se ridică peste guma nr. 2 și 3 fără a deranja aceste gume scoțându-se de pe creion, și bucla se lasă să cadă între creioane. Se ridică apoi cealaltă jumătate a 8-ului de pe cel de-al doilea creion și în mod identic se trece și aceasta peste cele două gume și bucla se lasă să cadă între cele două creioane. Pe creioane acum avem două gume. Se ia apoi o altă gumă, de o altă culoare, se pune peste cele două gume existente pe creioane, sub formă de O.
Se repetă operațiile ridicând cu croșeta ultima gumiță de pe unul dintre creioane, peste cele două de deasupra ei, apoi se trece la cel de-al doilea creion și se repetă operația, trecând din nou peste cele două gume. Se așează deasupra o altă gumă sub formă de O (totdeauna să fie 3 gume pe creioane, înainte de a începe operația cu croșeta) și se repetă operația până începe să crească brățara. Din când în când se prinde împletitura de capătul executat și se trage, pentru ca lucrul să nu facă bucle și împletitura să fie uniformă.
La final se prinde închizătoarea de capătul de început (de prima gumă pusă sub formă de 8), și de ultima gumă din capătul neîncheiat al brățării și gata. Astfel se pot executa și inele, coliere, brelocuri, animăluțe etc. și vinde. Spor la lucru!
Foto: Claudia Poppel

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Bratari din elastice | Revista Practic idei

Leave A Reply