Borduri decorative

0

Monica Viericiu
Pentru baie sau bucătărie, soluția cea mai practică, cel puțin pentru zona din jurul chiuvetei și dușului rămâne faianța. Dar aceasta nu este musai să fie simplă, o singură culoare, o singură formă, poate fi împrospătată de un brâu decorativ, care va da un aspect cu totul aparte încăperii.
Moda este trecătoare, dar stilul rămâne etern. Și cred că aceste vorbe se aplică și în ce privește amenajare interioară, nu doar cea vestimentară. Mai ales că gresia sau parchetul dintr-o casă nu se pot înlocui la fel de ușor ca un pulover. Așadar înainte de a renova locuința te invit să te analizezi bine și lucrurile care îți plac cu adevărat, să cântărești bine deciziile și să alegi variantele care te reprezintă. Și dacă îți dorești o baie roz bombon cu fundițe lila și accesorii în formă de brioșă sau alte combinații coloristice și de design cu totul neobișnuite, nu văd ce ar trebui să te oprească. Doar originalitatea aduce plus valoare, dacă ideile sunt puse în practică într-un mod echilibrat și realizezi un ansamblu plăcut ochiului.

borduri decorative
Foto: www.pixabay.com
Și pentru a mai estompa din monotonia unui perete întreg placat cu faianță la bucătărie ori baie, inserează plăci cu modele asortate, ori realizează chiar borduri decorative drepte sau ondulate, asortate cu podeaua sau cada, montate la baza peretetului, la mijloc sau la alte înălțimi. Borduri decorative se realizează atât pe pereței cât și pe pardoseală și efectele sunt frumoase. Pot fi din plăci ca atare cumpărate din magazin (sunt mult mai scumpe decât plăcile simple, mari, dar merită de obicei investiția)  sau decupate la fața locului cu mașina de tăiat faianța (iei plăci obișnuite de faianță de altă culoare și le tai la aceeași mărime), din mozaic sau chiar pietre rotunjite adunate din albia unui râu. Și chiar dacă poate în sezonul când renovezi baia, acest element nu este printre favoritele designerilor, nu renunța la ideea ta, totul este să se asorteze, să vină bine ansamblului.
Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply