Boilerul ecologic face apă caldă gratuit

0
Gabriela Andova-Lavrente
Dragă redacție,
În această scrisoare voi descrie boilerul ecologic care se încălzeşte de la soare; este esențial pentru verile călduroase din Dobrogea.
Gabriela Andova-Lavrente, com. Sarichioi, jud. Tulcea
Pentru orice familie care stă la țară, care se îndeletniceşte cu treburile agricole de tot felul, este necesar un boiler, mai ales că vara se transpiră des, iar acest boiler ecologic este foarte bun. Eu şi familia mea ne îmbăiem de 2-3 ori pe zi: vara este vital sănătății şi pielii noastre. Este un butoiaş de tablă inoxidabilă în care intră cinci găleți de apă. Este dat pe deasupra cu vopsea neagră şi la fundul butoiului se pune un robinet de trei sferturi pentru a deschide şi a închide apa. Pot fi folosite orice forme de butoi numai să nu ruginească. Pot fi puse şi butoaie din plastic de orice fel, dar nu prea rezistă la soare.
Se pot suda suporturi verticale din fier, şi se suspendă. Recipientele trebuie să fie de mici dimensiuni, pentru a nu se forma depuneri de la soare, având şi avantajul încălzirii rapide. Gura butoiului trebuie bine închisă cu un capac, pentru a nu intra praful produs de vânturile puternice. În capac se introduce un furtun pentru a încărca apa rece. Pe suportul duşului se poate pune pelerină groasă opacă, iederă să se urce în timp pe suport formând o copertină naturală.
Jos se pavează cu piatră plată albă şi în şanțuri se pune pietriş ca să se scurgă apa mai repede. Pe suport se poate suda o tăviță unde să stea toate lucrurile trebuincioase duşului. Duşul se instalează în părțile unde soarele bate tot timpul, se ancorează bine în pământ, pentru a nu fi smuls de vânt. Cu acest duş se face economie de curent, de apă şi sănătatea noastră creşte considerabil, fiind în permanență împrospătați.
Vă mulțumesc pentru premiul acordat, bucuria a fost deplină. Am învățat multe din această revistă şi sper ca şi alții să învețe din experiențele noastre practice.
Vă doresc succes tuturor!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply