Birourile înguste sunt ideale în spațiile mici

0

Birourile înguste sunt ideale în spațiile mici – Într-o locuință cu suprafețe nu tocmai generoase este o adevărată provocare să amenajezi mai multe zone, cu destinații diferite. Cu toate acestea, nu este foarte greu să creionezi un loc de studiu, chiar și într-un spațiu de trecere. Mobilierul minimalist este soluția.

Plasează mobilierul de-a lungul peretelui, pentru mai mult loc de mișcare. Alege piese de la Gervasoni, precum masa Weekend, care costă 12.819 lei, și scaunele InOut (2.492 lei/buc.). Ambele sunt creații ale designerului Paola Navone și se găsesc la A[r]telier Design.

Cu un plus de ingeniozitate, chiar și cea mai anostă parte a casei poate fi transformată într-un colț atractiv. Deoarece ești limitat de spațiul de desfășurare, este bine să mizezi pe piesele strict necesare, care să aibă un design slim. Pentru a scoate din anonimat compoziția, nu te orienta către finisaje cu aspect formal sau în culori neutre. Individualizează contextul prin tonuri tari sau imprimeuri dezinvolte. Combină obiecte din registre diferite, pentru ca rezultatul final să nu fie unul monoton, plictisitor. Mergi mai departe cu detaliile menite să vibreze compoziția. Și anume, alătură texturi metalizate unora mate sau chiar patinate. Lumina este foarte importantă într-un astfel de loc, iar o scenografie judicios gândită va pune totul în valoare. Folosește atât aplice cu lumină punctată, cât și veioze ambientale.

Dacă ești adeptul intervențiilor neconvenționale în decor, îți sugerăm să alegi finisaje atipice pentru peretele de lângă birou. Ia în considerare faianța din colecția Joyful, a brandului  Tonalite (www.tonalite.it).

Text: Mariana Nicolae, Foto: PR

Articolul Birourile înguste sunt ideale în spațiile mici a fost publicat în revisat Casa Lux 4/2017.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply