Beneficiile boabelor de struguri

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Ioana Preda, Bucureşti
Dragii mei,
Strugurii, aceste fructe parfumate şi dulci, au proprietăţi remineralizante, antitoxice, stimulente şi decongestionante hepatice. Pentru anemie şi convalescenţă se face cură de câteva zile cu struguri proaspeţi.
Surmenajul, pierderea energiei sunt alungate consumând cu regularitate timp de câteva săptămâni struguri, ce ajută la recăpătarea energiei pierdute.
Intoxicaţiile se tratează consumând zilnic 3 pahare cu must. Elimină toxinele din organism şi ajută la buna funcţionare a ficatului şi a bilei.
Reumatismul, guta şi litiaza renală se tratează făcând cure repetate cu aceste fructe. Elimină rapid apa din ţesuturi. Furunculozele şi eczemele se pot trata aplicând comprese cu suc de struguri pe zonele afectate.
Atenţie! Pentru a te bucura de toate aceste calităţi curative de lux, strugurii trebuie consumaţi cu tot cu coajă.
Modul de administrare:

  • Struguri proaspeţi. Se face o cură de câteva săptămâni, în care se mănâncă până la 2 kg de struguri zilnic.
  • Sucul proaspăt. Se storc strugurii, se trece lichidul prin strecurătoare şi se consumă de-a lungul unei zile cam 1 l de suc. Este bine ca această cură să înceapă progresiv, mărind în fiecare zi doza administrată.
  • Se obţine prin stoarcerea şi fermentarea câteva zile a strugurilor. Este recomandat celor care vor să scape de surmenaj şi să se revitaminizeze.
  • Folosit moderat, este foarte bun în stimularea digestiei, pentru evacuarea toxinelor din ficat, în bolile respiratorii şi cardiace. Un păhărel de vin echilibrează tensiunea arterială. Bătrânii la ţară ştiu cât de mult ajută. Vă doresc multă sănătate tuturor!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply