Băile Herculane

0
www. pixabay.com
www. pixabay.com
Liliana Stoica, Brăila
Dragii mei prieteni,
Vă povestesc despre o excursie la Băile Herculane.
Băile Herculane reprezintă cea mai veche staţiune din România, deosebit de pitorească, ocupanta unui loc important în parcul Naţional Valea Cernei-Domogled, cât şi în istoria ţării. Băile Herculane au un patrimoniu istoric de excepţie, dovedit de 1851 de ani de existenţă. Din timpul romanilor au rămas numeroase vestigii: băi, apeducte, monede, tabule votive ridicate ca semne de mulţumire zeilor pentru vindecare. În anul 1736 începe reconstrucţia şi modernizarea băilor, a căilor de acces, grănicerii bănăţeni construind aici majoritatea edificiilor din staţiune, care poartă amprenta unui baroc austriac impresionant. Staţiunea a fost vizitată de mari personalităţi, inclusiv capete încoronate. Aici este şi Muzeul de Istorie „General Nicolae Cena”.
Existenţa neîntreruptă de două milenii a staţiunii Băile Herculane a fost favorizată de eficacitatea miraculoasă a izvoarelor termale, dar şi de pitoreasca aşezare a staţiunii într-o vale adăpostită de munţi de o frumuseţe aparte. În împrejurimile staţiunii sunt cunoscute 16 izvoare cu apă termominerală, înşirate de-a lungul Cernei pe 4 km.
O altă variantă de tratament o reprezintă aeroionizarea naturală. Aeroionii acţionează pătrunzând în plămâni odată cu aerul inspirat sau prin acţiunea directă asupra pielii. Au ca efect ameliorarea stării generale a organismului. Se reglează hipertensiunea, tulburările endocrine, iar durerile de cap şi insomniile sunt pozitiv influenţate de aeroionizare.
Prin hidroterapie, electroterapie, masaj şi acupunctură se încearcă şi se reuşeşte recuperarea funcţională, printr-o cultură fizico-medicală desăvârşită. Aşa că nu rataţi să vizitaţi Băile Herculane, unde puteţi să beneficiaţi de multe proceduri la bazele de tratament. Aici puteţi vizita Crucea Albă, Grota cu aburi, Grota Haiducilor. Multă sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply