Baie pentru doi, bine delimitata

0

Dacă tot ai o baie de dimensiuni mari, este păcat să nu profiți de spațiu și să organizezi o baie pentru doi, astfel încât să poată fi folosită concomitent de ambii parteneri. Nu de alta, dar două lavoare pot fi o soluție salvatoare în diminețile în care suntem pe fugă.

baie-pentru-doi

O baie cu suprafață generoase nu impune nicio restricție în creionarea unei amenajări. Prin urmare, dacă vrei să compui un ambient elegant și ești adeptul negrului, folosește-l cu încredere.

Fie că optezi pentru două lavoare pe același blat, fie de sine stătătoare, nu scăpa din vedere latura practică: amplasează-le la suficientă distanță unul de altul, pentru a avea libertate de mișcare. Acum, că ți-ai asigurat toate condițiile pe care ritualul îngrijirii de dimineață le cere, ia în considerare latura estetică. Nu ar fi rău să delimitezi cele două zone ale lavoarelor cu ajutorul finisajelor și al accesoriilor. De exemplu, finisează porțiunea de perete din dreptul fiecărui lavoar cu o faianță imprimată, iar pentru restul zidăriei alege o ceramică uni. Este important să păstrezi armonia cromatică, astfel încât plăcile uni să fie într-una dintre nuanțele regăsite la nivelul ceramicii decorative. Mergând mai departe, poți marca fiecare zonă de lavoar cu ajutorul unui corp de iluminat, fie aplică, fie lustră. Pentru a fi în trend, recomandarea noastră este să optezi pentru varianta unor lustre cu fir lung, care să coboare cât mai jos, până spre jumătatea oglinzii. Este o soluție de iluminat des întâlnită în amenajările contemporane.

baie-pentru-doi-detaliu

Plăcile ceramice din imagine aparțin brand-ului La Fabbrica. Mai multe detalii afli de pe www.lafabbrica.it. Lavoar similar găsești la Delta Studio și Edil Italy.

Foto: La Fabbrica

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 11/2016.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply