Baie cu decor atemporal

0

Nu este o plăcere să reamenajezi des casa, cu atât mai mult dacă acest lucru implică și schimbarea de finisaje ceramice, cum este cazul unei băi. Un decor atemporal este tot ce îți trebuie.

Având în vedere preponderența negrului în amenajare, au fost alese obiecte sanitare și piese decorative albe, pentru obținerea unui contrast de efect. O parte a parfumurilor și cosmeticelor au fost etalate atent pe măsuța unde se regăsește și o veioză cochetă.

Primul lucru de care să ții cont atunci când compui amenajarea este paleta cromatică, ce trebuie să fie neutră. Dacă îți place alăturarea clasică alb-negru, urmează exemplul nostru și mergi cu încredere pe mâna ei, căci nu se va demoda niciodată. Îi poți alătura și gri, deoarece va da la fel de bine. Rămânând la capitolul baie, dacă ai o afinitate pentru arta islamică și totodată vrei să îi conferi amenajării un aer aparte, elegant, poți placa pereții cu o faianță/mozaic cu model arabesque, reprezentativ pentru Maroc. Alege un model cât mai simplu, pentru un aspect contemporan.

Plăcile ceramice din imagine fac parte din colecția Arabesque Silk, a brandului Tonalite. Pentru mai multe informații, accesează www.tonalite.it. Finisajul lucios al acestora le conferă o notă de eleganță.

Pentru a contrabalansa jocul cromatic de pe pereți, finisează pardoseala monocrom într-una dintre culorile de la nivelul zidăriei, pentru a nu încărca prea mult decorul. Alege piese de mobilier și obiecte sanitare albe sau într-o nuanță cât mai deschisă și neapărat cu un design simplu. Dacă spațiul îți permite, poți aduce în cadru și piese mai puțin întâlnite într-o baie, pentru un plus de originalitate. De exemplu, o măsuță și o veioză pot crea un colțișor pe cât de inedit, pe atât de atractiv. Este important ca acestea să fie în aceeași notă stilistică și cromatică cu ambientul, pentru a obține armonie 100%.

Zona lavoarului a fost marcată de acest mozaic jucat, în alb, negru și gri. Un lavoar și o oglindă cu design neelaborat completează în mod discret cadrul.

Foto: Tonalite

Articol preluat din revista Casa Lux, nr. 2/2017

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply