Baia moderna – detalii redefinite

0
baia moderna
Foto: Graff

 

Baia moderna – O idee pentru a imprima un stil modern băii este aceea de a alege accesorii neconvenționale. De exemplu, adu în amenajare o scară cu rol de suport pentru produsele personale.

Baia moderna – reinventare

O variantă fascinantă a modernității vine tocmai din reinterpretarea unor obiecte cu alură arhetipală, într-o variantă fresh, minimalistă. Suportul pentru lavoar este o prezență discretă, ce imprimă decorului o simplitate șarmantă. Subliniază impactul unei astfel de amenajări și alege tonuri luminoase sau albul ca ingredient de bază – emană serenitate atemporală. Obții un efect unitar dacă alegi aceeași nuanță pentru a îmbrăca pereții și pardoseala. Prin alăturarea mai multor tipuri de texturi, precum covorul moale și pufos, finisajele naturale ale pereților și lemnul ce emană căldură, obții un mix plăcut și echilibrat.

Baia moderna – forme si detalii

Un element bine-venit în context este cabina de duș slim, realizată integral din sticlă, ce accentuează senzația de spațiu deschis, inundat de lumină naturală. Peretele vitrat însă trebuie să fie orientat spre un spațiu ferit de priviri indiscrete. De preferat este să păstrezi spațiul astfel definit cât mai degajat și să expui un număr cât mai mic de accesorii – atunci când te hotărăști asupra acestora, ține cont de o linie dominantă. Formele rotunde, de exemplu, sunt o direcție potrivită în context. Vei crea o imagine armonioasă dacă alegi o oglindă rotundă, un corp de iluminat sferic și alte accesorii ce urmează aceeași siluetă. O etajeră ce amintește de o scară decorativă îndeplinește ambele obiective, iar o măsuță de cafea anexată cabinei de duș, pe post de suport pentru produsele de îngrijire personală, precum și un suport de reviste lângă cadă sunt detalii șic, care pigmentează existența cotidiană

Baia moderna – finisaje

Finisajele din piatră naturală dau tonul în materie de tendințe în amenajarea băilor. Fie că vorbim de materiale pentru obiectele sanitare, precum lavoarul, fie de cele ce plachează pardoseala sau pereții, textura naturală a pietrei rămâne în top.

Text: Maria Stănescu

Foto: PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply