Baia de la bloc

0

Baia de la bloc este una din marile probleme ale celor care locuiesc în apartamente în bloc, principala dificultate fiind lipsa spațului și, uneori, a ferestrei. Problema spațiului în baia de la bloc nu se poate rezolva radical, dar există soluții care aplicate în funcție de posibilități, sau asociat, pot să îmbunătățească radical camera de baie.

Iată câteva soluții bune, care pot fi aplicate în baia de la bloc și care pot reconfigura practic sau vizual spațiul.

baia de la bloc

Citeste si: Prospetime si culoare pentru o baie alba

Primul pas pentru cucerirea spațiului în baie de la bloc este ușa de la intrarea în baie. Cel mai indicat este că ușă să se deschidă în exterior, pentru a da senzația de spațiu. O alternativă este usa pliabilă sau cea care culisează pe lângă perete.

baia de la vlocFaianța și gresia lucioasă sunt primele alegeri pentru baia de la bloc, pentru că dă impresia de luminozitate și adâncime. Elimină toate detaliile de genul covoare de baie și păstrează în ordine absolută prosoapele pe sisteme de suport sau în cuier. Folosește nuanțe diferite din aceeași culoare pentru faianță și gresia de pe podea. Gresia trebuie să fie cu două tonuri mai închisă decât faianța.

Citeste si: Amenajarea baii. Fototapet intr-o baie mica

Pe lista cu soluții extreme este să înlocuiești cada cu o cabină de duș și, dacă e cazul, să schimbi puțin și cuvă chiuvetei. Cele cu forme regulate ocupă mai puțin spațiu și sunt mult mai atractive.

Unul din sfaturile de care trebuie să ții cont la baie de la bloc este aceea de a folosi în amenajare cât mai puține linii. Fie că este vorba de faianță, gresie sau etajerele de pe pe pereți (care oricum nu trebuie să fie prea încărcate), evită organizarea cu linii sau fă în așa fel încât acestea să se estompeze. Un truc și un sfat esențial pentru baie de la bloc este să eviți de în a așeza vasul WC, lavoarul și cadă în linie. Poți separa zonă căzii de chiuvetă, cu un perete fals, din gips-carton sau sticlă.

Alege un lavoar suspendat completat cu un dulap de depozitare. Cele care sunt incastrate într-un blat care lasă loc de depozitare sunt ideale, pentru iulzia de spațiu liber pe care o aduc.

Un bun truc pentru baia de la bloc este suspendarea caloriferului și un vas WC care are rezervor jos, deasupra sau în lateralele acestuia fiind posibilă realizarea de rafturi pentru depozitare.

Citeste si: Idei pentru bai mici

Baia de la bloc (3)Oglinzile și lumina sunt detalii fundamentale pentru baia de la bloc. Oglinda trebuie să fie mare, de preferat patrată sau cu laturile cât mai echilibrate pentru a da oferi deshiderea care să aplifice spațiul. Și oglinzile rotunde sunt bune, dar evită-le pe cele lungi și înguste. Lumina trebuie să fie intensă, fie că este naturală sau artificială, pentru aceasta din urmă tonurile albe dar calde fiind obligatorii.

Citeste si: Amenajarea baii. 3 piese de mobilier cu efect spectaculos

Culorile și accentele de culoare din baia de la bloc sunt ultimua armă pe care o ai pentru recucerirea spațiului din această încăpere. Culorile dulci, calde, pastelate sunt cea mai bună alegere, dar dacă le folosești cu atenție și știință nici albul și negrul, în combinație nu sunt soluții de abandonat.

Sursa foto: ©krsmanovic/david_hughes/ poligonchik – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply