Avem o pisică birmaneză răsfățată și pretențioasă

2
Foto: Luiza Moroșanu
Luiza Moroșanu, Poiana Câmpina, jud. Prahova
Dragă  redacție,
Iubesc mult animalele și tocmai de aceea aș vrea să vă relatez povestea lui Miky, birmaneza noastră. Pisicuța, eu și logodnicul meu reprezentăm 3 suflete care împart un apartament și petrec destul de mult timp împreună.
Miky are 8 ani și aparține logodnicului meu încă de când era puiuț, însă i-am devenit și eu stăpână acum 4 ani, atunci când ne-am mutat împreună. Pe lângă faptul că este iubitoare, tandră, vorbăreață – miaună atunci când o răsfăț sau pur și simplu “vorbește” pentru a ne atrage atenția, Miky este răsfățată, pretențioasă și geloasă.
Răsfățată deoarece i se fac toate poftele, este periată aproape în fiecare zi (își cunoaște peria și miorlăie ori de câte ori i-o arăt înainte de a o pieptăna), mănâncă doar bobițe speciale și vorbesc aproape tot timpul cu ea; pretențioasă deoarece, ca orice altă birmaneză, dacă apa din recipientul ei nu este curată, o varsă cu lăbuța (apa trebuie schimbată în fiecare zi), iar dacă nisipul din lighean nu este curățat refuză să-și facă nevoile. Dar de multe ori se întâmplă ca așternutul să fie curat, însă tot nu vrea să facă până când nu mă vede pe mine că-i mai pun puțin nisip din sac. Și geloasă pentru că nu suportă alte animale în preajma ei, iar dacă mă aude că vorbesc cu florile mele, vine repede pentru a o alinta și pe ea.
Cu toate că are 8 ani, din când în când ne mai și jucăm: “alergatea” combinat cu  “de-a v-ați ascunselea”. Când are chef de joacă începe să alerge prin casă pentru a-mi arăta că vrea să o prind, însă nicodată nu pot face lucrul ăsta, pentru că de fiecare dată se ascunde după canapeaua din sufragerie.
Atunci când vrea să intre în camera în care ne aflăm noi, ori sare pe ușă pentru a încerca să o deschidă, ori se agață cu ghearele de perdelele de la geamurile ușilor și lovește ușor de parcă ar ciocăni. Noaptea, Mikiuței îi place să doarmă în pat cu noi, neapărat sub pilotă și așezată cu capul pe mâna mea, care ține loc de pernă. Nu îi place să se trezească dimineața devreme, iar atunci când eu și logodnicul meu suntem nevoiți să facem acest lucru, miorlăie încercând parcă să ne spună: “Haideți înapoi în pat! Îmi e somn!”.
O iubesc mult de tot și nu știu cum ar fi viața și casa noastră fără ea; de aceea ne dorim să trăiască încă mulți ani pentru a ne putea înveseli și uimi cu ghidușiile ei.
Multă sănătate și să iubiți animalele, pentru că veți avea numai de câștigat din acest lucru!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Ce frumos :D Si noi avem 2 pisici, dintre care o rasfatata metis birmaneza, pe numele ei Sara. Am regasit-o in descrierile tale, la fel mace si motzata noastra. Daca trece mai bine de 3-4 ore si nu este alintata incepe si ‘vorbeste’ , se da in spectacol doara doara primeste atentie. O iubesc din tot sufletul. Am impresia uneori ca in alta viata a fost om
    Sunt atata de scumpe amandoua, cand vine ora culcarii, nu se poate sa nu fie in dormitor amandoua , prezente la nani si ele ,dar in patutzu lor ca mie frica sa nu le striveasca iubitul meu.
    Niste animalute iti pot face viata atat de frumoasa, e trist ca putina lume stie asta..
    Mi-a facut multa placere sa citesc despre Miky voastra, ma bucura gandul ca mai sunt iubitori de animale.
    Aveti grija de voi, cu drag Alexandra

  2. Pingback: PET Exhibition-cea mai mare expoziție | Revista Practic idei

Leave A Reply