Avantajele dolomitei

0

Cristina Popa, Ploiești, jud. Prahova
Stimată redacție, dragi cititori,
După un an de zile revin cu un nou articol, în care vă relatez despre beneficiile pe care le aduce folosirea dolomitei în cultura diferitelor plante.
Anul trecut am experimentat pentru prima dată acest produs și, roadele au fost pe măsură. Teoretic dolomita se încorporează în sol toamna după ce se sapă pământul. Eu am ratat sezonul de toamnă și în primăvară, în luna mai am folosit-o. Cu ajutorul unei site am cernut praful de dolomită printre rândurile de morcovi și păstârnac. Apoi am pus câte o lingură la fiecare cuib de ardei, vinete, tomate, țelină și castraveți. În iulie am pus câte o lingură și la varza de toamnă.
Am folosit-o și la flori, mai ales la dalii, Canna indica, crizanteme, tuberoze și în ghivece la trompeta îngerului, mușcate și petunii.
Praful de dolomită bogat în calciu și magneziu face ca plantele să fie mai viguroase și mai rezistente la boli. Dar ce m-a uimit cel mai mult, a fost gustul deosebit de bun, mai ales la roșii, castraveți și vinete.
Tratamentul solului se face o dată la trei ani și se folosește și la pomi fructiferi și vița de vie, dar și la animale. Nu este benefic plantelor acidofile. Oricum, modul de administrare este specificat pe sacul respectiv.
Vă recomand să folosiți cu încredere acest produs și veți fi mulțumiți de rezultate.
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply