Ataşament pe viaţă faţă de câinele Marco II

0
123RF
123RF
Natalia Neagu, loc. Stoeneşti, jud. Argeş
Dragă redacţie,
Continui povestea câinelui Marco, din rasa Akita, cu care am format un ataşament pe viaţă.
Latră la cel mai mic zgomot și mai ales la alarmă, când încep și ceilalți câini să latre. Să vă povestesc o întâmplare simpatică: într-o vară, Marco lătra insistent și se tot mișca prin coteț. Era dimineață, ne-am alertat și am mers să vedem despre ce este vorba. În cotețul lui intrase un arici, iar el încerca să-l dea afară, ariciul se făcuse ghem ca să se apere, dar nu ieșea din cotețul lui. Pe arici l-a luat soțul meu și l-a trecut peste gard, iar Marco s-a liniștit, fericit că nu-l mai incomodează ariciul.
Are vasele lui din inox pentru ciorbă și grăunțe (hrană uscată de câini), dar și o găleată de 10 l pentru apă. Îl perie soțul de 2-3 ori pe săptămână și îi facem baie cu șampon special pentru câini. Lui Marco îi facem deparazitarea internă și externă la 6 luni. Îl iubim mult, dar suntem foarte severi cu el, deoarece este puternic și totuși trebuie strunit. Un câine neascultător poate fi cumva tolerat dacă este de talie mică, dar unul puternic trebuie învățat să asculte, altfel și din joacă se ivesc probleme.
Are un ataşament special faţă de fiul nostru care lucrează în străinătate și vine rar acasă. Când îl strigă prin telefon aproape este în stare să înghită telefonul de dorul lui; este câinele unui singur stăpân, totuși îl știe de șef pe soțul meu.
Nu pot încheia înainte să vă mulțumesc pentru publicarea scrisorii „Creșterea păunilor” la rubrica Idei de afaceri. Am primit și premiul oferit.
Vă doresc toate cele bune și să iubiți animalele, că sunt și ele suflete care ne aduc un strop de bucurie.
 
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply