Aspiratorul de unghii – de ce să-l folosești?

0

Aspiratorul de unghii este un dispozitiv esențial pentru pasionații de unghii și stiliștii de unghii. Acesta îți permite să faci mișcare fără a-ți compromite sănătatea. Într-adevăr, așa cum vom vedea mai jos, praful de unghii nu este lipsit de riscuri pentru sănătate. 

Ce este un aspirator de praf de unghii?

După cum probabil ai observat, atunci când ai grijă de unghii, praful și alte reziduuri se depun pe toată suprafața de lucru. Și în timp ce acest lucru este destul de nesemnificativ atunci când îți pilești unghiile, de exemplu, este un lucru diferit când folosești anumite dispozitive.

Într-adevăr, atunci când folosești o freză de unghii electrică, cantități mari de praf de unghii sunt eliberate în aerul din jur și acest lucru îți poate afecta negativ sănătatea.

Este praful de unghii dăunător sănătății tale?

Da. Cu toate acestea, va deveni dăunător doar atunci când utilizezi în mod regulat dispozitive de îngrijire a unghiilor, cum ar fi o pilă electrică sau o freză profesională.

Studiile arată că o cantitate de ciuperci și bacterii prezente în căile respiratorii va crește semnificativ atunci când se folosește o freză electrică.

Într-adevăr, particulele de vopsea, lac sau gel pot pătrunde în plămâni și pot provoca alergii sau iritații.

Rolul aspiratorului de unghii?

Aspiratorul de praf de unghii va ajuta la inhibarea dispersării microparticulelor și a altor reziduuri. Aparatul este așezat pe masa de lucru și tot ce trebuie să faci este să îți efectuezi ședințele de îngrijire a unghiilor direct deasupra dispozitivului de aspirare, astfel încât praful să fie aspirat înainte de a se împrăștia în aer.

Nu numai că acest tip de dispozitiv îți va permite să îți păstrezi sănătatea, dar va reduce și cantitatea de curățare necesară. Într-adevăr, resturile de unghii și oja peel-off sau semi-permanentă vor fi aspirate de dispozitiv și nu se vor așeza pe suprafața ta de lucru.

La ce să fii atent când îți cumperi aspiratorul de unghii

Reține că există modele de aspiratoare mai mult sau mai puțin profesionale. Vei găsi dispozitive de aspirare care pot fi încorporate direct într-un birou, de exemplu. În rest, există modele extra sau portabile care sunt potrivite atât pentru amatori, cât și pentru semi-profesioniști.

Înainte de a cumpăra un aspirator unghii, ține cont de câteva criterii:

  • Putere de aspirare

Nu toate aspiratoarele de praf de unghii sunt egale în ceea ce privește puterea de aspirare și deci indirect în ceea ce privește eficiența. Alege așadar un model care are o putere destul de mare, dar care nu consuma prea multa energie electrica.

  • Consumul de energie al dispozitivului

Aspiratorul de unghii are aproximativ un motor care antrenează o elice care va crea aspirație. Și, deși poate părea nesemnificativ, acest tip de dispozitiv poate face o diferență notabilă pe factura de energie electrică, mai ales dacă îl folosești toată ziua.

  • Calitatea generală și eficiența dispozitivului

Fiecare dispozitiv va fi diferit și nu toate vor fi la fel de eficiente și adaptate nevoilor tale.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply