3 aspecte care influențează decisiv felul în care te simți acasă

0

atmosfera din casa

Nu le mai observi impactul odată ce te-ai obișnuit cu ele, însă lucrurile mici sunt cele care compun atmosfera din casă și de ea depinde starea ta de spirit.

Acasă e locul în care ar trebui să ne simțim total relaxați și nimic să nu ne tulbure starea de bine. Din păcate, există elemente care ne afectează starea de spirit și pe care le omitem, din cauză că pur și simplu ne-am deprins cu ele și le ignorăm în totalitate. Odată ce lucrezi la ele, însă, s-ar putea să observi o schimbare radicală în felul în care te simți, de la calitatea somnului până la starea ta generală, de zi cu zi. Iată câteva dintre ele:

  • Primul lucru pe care îl observă cei care îți trec pragul casei și cel pe care tu nu-l mai percepi

Care este primul lucru pe care îl observi, sau mai bine zis, îl simți, atunci când mergi în vizită la un amic? Exact! Este vorba despre mirosul casei, acel element care din prima secundă petrecută într-o locuință ne poate conferi o senzație de bine sau, dimpotrivă, una neplăcută.

Dintre de toate cauzele mirosului neplăcut dintr-o casă, pe primul loc este fără doar și poate cel de la țigări. Dacă acolo locuiesc fumători, chiar și dacă se fumează doar într-o singură încăpere, de obicei în bucătărie, fumul tot ajunge și în alte camere. Din fericire, fumătorii au acum o alternativă în forma IQOS, care scoate un abur ce nu se impregnează în țesături precum tapițerii sau perdele. În felul acesta, chiar și dacă fumezi în living, mirosul se risipește imediat.

  • Lumina, mai importantă decât credeai

Poate te-ai obișnuit cu lumina palidă din casa ta, însă studiile arată că ea are o influență deosebit de puternică asupra emoțiilor tale. Mai mult decât atât, lumina rece, așa cum este cea de la neoane, imprimă casei o atmosferă austeră și ar trebui înlocuită cu becuri care oferă lumină caldă. Poate părea un aspect lipsit de importanță, însă dacă faci o schimbare în acest sens, vei descoperi că ți se va modifica aproape imediat și starea.

Mai mult decât atât, lumina nu trebuie să aibă aceeași intensitate în toate camerele din casă. În dormitor, de pildă, este de preferat să ai un singur bec la plafonieră și să te mai folosești de veioze sau de lampadare pentru a crea o lumină mai intimă, care să te îmbie la somn. Dacă înainte de culcare lumina a fost foarte puternică, vei adormi mai greu și vei avea un somn agitat.

  • Dezordinea, o sursă de stres în casă

Sigur că fiecare dintre noi avem ordinea noastră în haos și chiar se spune că persoanele creative se simt mai confortabil când e dezordine, dar pentru relaxarea ta este de preferat să acorzi mai multă atenție acestui aspect. Mai multe spații de depozitare sau pur și simplu renunțarea la lucrurile inutile care îți încarcă fără rost casa sunt soluții care te-ar putea ajuta să eliberezi spațiul și mintea odată cu asta.

Este o schimbare atât de ușor de făcut și care te va ajuta în atât de multe moduri – vizual, emoțional, chiar și pentru a face curat mai ușor – încât merită pe deplin încercată.

Locuința este oglinda ta și este locul unde îți petreci mare parte din timp, așa că trebuie să faci tot ce poți pentru a o transforma într-un loc în care te simți cu adevărat ca acasă.

 

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply