Asorteaza tamplaria

0

Tamplaria ferestrelor sau a usilor interioare este un element definitoriu pentru stilul de amenajare.

De aceea, pe langa anumite calitati tehnice, atunci cand alegi tamplaria trebuie avute in vedere si caracteristicile estetice

DACA VREI CA PEISAJUL de afara sa fi e integrat ca imagine in casa ta, alege ferestre mari cu tamplarie discreta (alba). Acestea nu vor obtura privelistea si vor lasa foarte usor sa patrunda lumina in incapere.

TAMPLARIA GEAMURILOR sau a usilor interioare trebuie aleasa din aceeasi gama de culoare cu nuanta pardoselei (parchet sau gresie) – pentru un efect echilibrat, clasic, iar pentru un ambient modern, discret – alege tamplaria in aceasi culoare cu zugraveala, pentru a estompa masivitatea ei.

STILUL DE AMENAJARE al unei case este dat si de aspectul tamplariei, deci e necesar ca finisajele usilor sau ale ferestrelor sa fie in acord cu restul casei. Nu poti sa ai tamplaria din lemn natur pentru un ambient high-tech si nici o tamplarie din aluminiu pentru un decor rustic. Discrepantele acestea de stil sunt total inestetice.

INTR-O MANSARDA SAU CAMERA FOARTE MICA, pentru a da impresia de marire a spatiului, atat zugraveala, cat si tamplaria trebuie alese in nuante calde, deschise.

PENTRU GEAMURILE FOARTE MARI, intr-un spatiu minimalist, poti alege tamplaria inchisa la culoare daca o pui in acord cu alte elemente de mobilier (scaune, bar, corpuri de iluminat). O astfel de tamplarie inchisa o poti folosi cu succes la un vitraliu, suplinind functia unei rame pentru pictura.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Productie: Mihaela Radu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply