Asezarea mobilierului in functie de televizor

0

Nu este niciun secret că, atunci când amenajăm o sufragerie, gândim aşezarea mobilierului în funcţie de locul televizorului.

asezarea mobilierului

Dar există câteva soluţii pentru ca televizorul să nu atragă chiar toate privirile şi să păstrăm designul camerei fără să trebuiască să facem aşezarea mobilierului în funcţie de el.

Alege un colţ al camerei pentru amplasarea televizorului. Aşezarea mobilierului nu va fi prea dificilă şi pentru a fi sigură că nu va fi singurul punct de atracţie, aşează în aceaşi zona un tablou sau o operă de artă. Va părea că te aşezi pe canapea pentru a-ţi admira frumosul tablou, nu pentru a te uita la televizor.

Dacă ai şemineu şi îţi montezi televizorul deasupra, este posibil ca ochiul să fie atras de televizor şi nu de şemineu. Pentru a scăpa de această situaţie poziţionează două scaune sau fotolii cu faţa spre canapea, aşa încât să pară un spaţiu de discuţie, nu doar de vizionat filme. Când se strânge familia în sufragerie, aprinde repede şemineul şi da startul la discuţii. Nimeni nu va observa existenţa televizorului.

În unele sufragerii de dimensiuni mici, spaţiul de lângă perete funcţionează pe post de hol, sau loc de trecere spre celelalte camere. Peretele acela este perfect pentru a monta televizorul. Poţi încerca aşezarea mobilierului, sau a canapelei pe peretele opus. Şi pentru că spaţiul are dublă utilizare, televizorul va rămâne neobservat.

Aşează-ţi canapelele şi fotoliile îndreptate spre televizor, dar lasă un spaţiu destul de mare între ele. În acest fel vei crea în primul rând un loc de discuţii şi de relaxare, şi abia apoi unul pentru vizionat filme.Nu ţine cont de aşezarea mobilierului atunci când stabileşti un loc pentru televizor. Importante sunt discuţiile cu membrii familiei sau cu prietenii. Cine vrea să se uite la televizor se poate întoarce cu faţa spre el.

Televizorul nu trebuie să fie centrul sufrageriei noastre, aşa cum nu trebuie să fie nici centrul atenţiei noastre. Amenajarea mobilierului în casă trebuie să se facă în funcţie de utilitate, comoditate şi design. Abia după ce ţi-ai amenajat camera după aceste criterii poţi aşeza şi televizorul.

 

Sursa: www.homedit.com

Sursa foto: bmak – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply