Articolele voastre m-au făcut să iubesc florile, să le înțeleg

0

marculescu roade 1Octavia Mărculescu, Timișoara
Dragii mei,
De când am descoperit revista Practic-Idei, am învățat să iubesc plantele și am început să-mi înfrumusețez locuința și viața cu ele. Dar din articole am aflat și multe informații utile referitoare la amenajarea casei și întreținerea gospodăriei.
Mii de mulțumiri pentru sfaturile pe care le-am regăsit de-a lungul anilor în paginile revistelor pentru că datorită vouă am reușit să-mi împlinesc visul de a avea o casă, să mă înconjor de zeci de flori frumoase, să-mi aranjez curtea, să fiu o bună gospodină, să refolosesc obiectele vechi și să-mi fac prieteni noi.
În anul 2000 când am cumpărat prima revistă nu aveam în casă nicio floare. Dar, când am văzut cu cât drag scriau prietenii revistei despre florile lor și cât de frumoase erau acestea, am început și eu să-mi doresc multe plante. Le-am îngrijit după sfaturile din articole și acum sunt tare mândră de florile mele. Ne-am mutat în casă nouă și aici am mai mult spațiu pentru flori, de aceea și-au găsit loc: Ficus benjamina, hoya, care a avut flori minunate, coronița lui Iisus, spatifilum, orhidee, violete de Parma, ficus pitic, lămâi, crăciunițe, leandru, trandafir chinezesc și Kohleria eriantha.
Pentru că ne-am mutat la casă nouă și curtea a trebuit aranjată, am folosit din nou revistele pentru a-i da un aspect frumos și am plantat în toamnă bulbi de lalele și narcise, trandafiri, iar în primăvară am făcut răsaduri de crăițe mari și pitice, flori de paie, condurași, impatiens. Apoi gladiolele, floarea tigru, anemonele, daliile mari și pitice, rododendronii, clematita mov, hortensia și alte flori au întregit imaginea curții noastre care a fost o oază de frumusețe și culoare.
Am îngrijit tot anul florile așa cum am învățat și acum răsfoiesc din nou colecția pentru a revedea sfaturile prietenilor practici și a planifica speciile pentru grădină. Voi face răsaduri, voi pregăti terenul, apoi în primăvară mă voi strădui să fac o grădină mai frumoasă.
Sfaturile voastre, dragi prieteni, le-am folosit de multe ori: la construcția și amenajarea casei, la curățenie, am schimbat înfățișarea mobilei vechi de bucătărie aplicând folie autoadezivă, am pus trandafiri la prins sub sticlă și multe altele.
Mult succes în continuare în ceea ce faceți, realizări și spor în toate! Continuați, căci sunteți minunați și utili!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply