Arta stranie a lui Hirotoshi Ito a ajuns la Bucuresti

0

Galeria Galateca gazduieste, pentru prima data in Romania, o expozitie a artistului japonez Hirotoshi Ito, in perioada 10-14 octombrie 2017. Titlul expozitiei este extrem de edificator pentru intentiile din spatele creatiei: ”Pleasures of Paradox. The fine stone”. Artistul este recunoscut in intreaga lume pentru felul in care modifica aspectul pietrei, facand-o sa para incredibil de moale. Totodata, piesele lui se bazeaza pe un amestec de umor, absurd, uneori puse intr-o poveste, alteori conceptul fiind cel care domina micile obiecte.

In operele sale, multe de mici dimensiuni, piatra pare ca este deposedata de insusirile care au consacrat-o de-a lungul istoriei omenirii. Piatra nu mai este dura, rece, aspra, masiva si impozanta. In arta lui Hirotoshi Ito, acest material devine extrem de maleabil, delicat, prietenos, dezvaluind privitorului cat de diferita este piatra naturala, daca te apleci cu atentie asupra ei.

Hirotoshi Ito s-a nascut in 1964 si provine dintr-o veche familie cu traditie in munca dedicata pietrei. În 1982 absolva Universitatea Tokyo National Fine Arts, cotinunand de atunci sa lucreaze piatra naturala. Ceea ce il particularizeaza printre artistii contemporani este concetrarea asupra spatiilor mici si schimbarile radicale pe care le confera aspectului pietrei. Hirotoshi Ito este in egala masura un povestitor, dar si un artist al conceptului.

Expozitia ”Pleasures of Paradox” reprezinta un omagiu adus artei lui Hirotoshi Ito de catre PIATRAONLINE, cel mai mare importator de piatra naturala din Romania. Mariana Constantinescu-Bradescu, Managing Partner PIATRAONLINE: Ne dedicam complet proiectelor curajoase pe care le sustinem si vrem sa punem Romania pe harta liderilor in design si arhitectura. Pentru noi, fiecare bucata de piatra naturala este o opera de arta sculptata de natura: unica, expresiva, tulburatoare. De aici si admirația pentru arta lui Hirotoshi Ito, care ne serveste drept sursa de inspirație, dar si dorinta de a prezenta universul sau comic-absurd acasa, in Romania.

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply