Arta origami

0
Cristina Radut
Dragi cititori,
Cu toții ați auzit de fascinantele origami, de arta de a împacheta hârtie.
Cristina Răduț, loc. Ștefănești, jud. Argeș
O banală coală albă te poate înveseli dacă îi acorzi puțină atenție și mai multă răbdare. Acest „sport” se recomandă persoanelor cu răbdare. Despre origami știam de acum 5 ani, însă niciodată nu m-am gândit să încerc și eu. Asta, până când, acum ceva timp, am avut o perioadă foarte agitată la școală: teste, ascultări și note zilnice. Cu ajutorul origami-ului am reușit să trec cu brio peste aceste încercări ale școlii. După ce învățam pentru un test, împachetam la hârtie timp de 10-15 minute, după care mă culcam. Astfel, nu adormeam cu gândul la testul de mâine și a doua zi eram foarte relaxată. Am început să fac asta zilnic, în timpul testelor și am continuat și după aceea. Mi-am dat seama că origami mă ajută în viața de zi cu zi, în timpul liber sau la școală. În unele zile, nu ieșeam din bancă în timpul pauzelor, pentru că făceam piese pentru origami.
Nu a fost deloc ușor la început, însă cu ambiție și răbdare am reușit să creez figurine amuzante. Prima mea figurină seamănă cu o rață (sau pinguin, însă neavând hârtie neagră, este greu să ți-l imaginezi ca pe un locuitor al polului). Au urmat apoi alți ciudăței de aceleași dimensiuni, cam cât palma. Însă la un moment dat, am vrut să mai urc o treaptă și am încercat să fac ceva cu mai multe piese. Dacă primele mele origami aveau în jur de 100 de piese, ceea ce a urmat a avut de 5 ori mai mult. În trei zile am reușit să ridic o splendidă lebădă care are acum locul de onoare pe mobilă.
Esența acestei arte este imaginația. Îți poți crea modele proprii, combinând culorile preferate. Poți face figurine mari sau mici însă vei observa că fiecare are splendoarea sa și aici nu mărimea contează, ci imaginația și culorile.
Sunt abia la început, dar sunt sigură că nu voi rămâne pe această treaptă, voi continua să urc câte puțin cu numărul pieselor pentru că vreau să evoluez. Nici nu știți ce senzație plăcută aveți atunci când vă uitați în cameră și spuneți: „E făcută de mâinile mele!”. Este cel mai frumos lucru din lume să îți poți ține propriile invenții în mâini.
Aceste piese de la origami sunt foarte simple și pot fi făcute la iarbă verde, în mașină sau în fața televizorului. Încercați și voi și nu veți regreta.
Am învățat să fac și flori de lotus (nuferi). Deoarece țin mult la surioara mea mai mică, am ținut să îi reprezint semnul zodiacal (pești) printr-un origami. Sper să vă placă munca mea și să inspire cititorii.
Vă mulțumesc!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply