Arhitectură elegantă și un decor de neuitat

0

Arhitectură elegantă și un decor de neuitat – Eclectismul acestei reședințe din Italia este rezultatul unei fine îmbinări între arhitectură clasică, piese cu design contemporan și corpuri de iluminat cu look exuberant. Designerii ucrainieni Vitaliy Yurov și Iryna Dzhemesiuk și-au pus amprenta asupra decorului

Arhitectura interioară este una impunătoare. Noblețea spațiilor este dată și de prezența unor uși supradimenionate și a boaseriei sculptate fin.

Cu doi ani în urmă, Vitaliy Yurov și Iryna Dzhemesiuk au înființat Diff. Studio (www.diff-studio.com), o companie de arhitectură și design cu o viziune cosmopolită asupra interioarelor, fie că este vorba despre reședințe private, fie despre spații publice. Cei doi tineri de-signeri sunt absolvenți ai Universității Naționale de Construcții și Design din Kiev și au urmat, la aceeași instituție, masterul în design interior. În mai puțin de un an, ei au atras atenția presei internaționale prin proiectele lor, care aduceau un suflu nou prin amenajările prețioase, cu influențe artistice, care le individualizează lucrările chiar și acum.

Pasiunea pentru artă a proprietarilor se remarcă în fiecare încăpere. Gazdele noastre sunt colecționari de marcă ale unor lucrări contemporane de valoare.

Această amprentă a fost pusă și în cazul de față, o impozantă reședință aflată într-o zonă rurală din Italia. Casa are o arhitectură elaborată, cu încăperi înalte și judicios organizate. Acestea au fost principalele atuuri luate în seamă de echipa de de-signeri când a preluat lucrarea. Viziunea lor artistică s-a potrivit foarte bine acestui cadru, la fel și cerințelor proprietarilor, care își doreau un cămin aerisit, decorat eclectic, dar cu elemente clasice și contemporane foarte bine evidențiate.

Prețiozitatea diningului este creată cu ajutorul luminilor, mai exact a corpurilor de iluminat din colecția Brubeck, a brandului delightFULL (www.delightfull.eu). Abajururile aurii se profilează perfect pe rubiniul pereților.

Deoarece camerele au înălțimi generoase, cei doi designeri au decis să trateze plafoanele într-o manieră cât mai decorativă, fiecare încăpere fiind individualizată printr-un model aparte. Pardoselile au fost placate cu marmură și granit cu intarsii, iar pereții au fost pigmentați în nuanțe dramatice, care dau un plus de noblețe. Fundalul astfel conturat a impus alegerea unor piese la fel de spectaculoase, fie că vorbim de mobilier, fie de dotări sanitare sau corpuri de iluminat.

Tușele artistice sunt folosite cu mult rafinament. În zona de zi, atenția este atrasă de lampa suspendată din colecția Hanna, de la brandul de lux delightFull (www.delightfull.eu).

Mobilierul din bucătărie a fost realizat pe comandă de brandul italian Valcucine (www.valcucine.com) și are o tentă industrială, dată de rigurozitatea liniilor și de cromatica sobră a fronturilor.

Cei doi tineri designeri sunt la curent cu lansările din domeniul designului interior, iar în proiectele lor folosesc piese ale unor branduri de lux din întreaga lume, precum delightFull, Flos, Hive, Maison Valentina, Boca do Lobo și Valcucine. Este de remarcat faptul că au reușit nu doar să creioneze o atmosferă elegantă și prețioasă, ci și să dea un look atemporal decorului, cei doi proprietari nefiind nevoiți să facă schimbări în amenajare pentru a fi în pas cu moda. 

Băile sunt adevărate sanctuare de frumusețe și de eleganță. Dotările sanitare fac parte din colecții recente ale unuia dintre cele mai luxoase branduri europene, Maison Valentina (www.maisonvalentina.net).

Iryna Dzhemesiuk și Vitaliy Yurov, designeri Diff.Studio, www.diff-studio.com

Text: Mariana Nicolae, Foto: Diff Studio

Arhitectura elegantă și un decor de neuitat este titlul articolului publicat în revista Casa Lux 8/2017.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply