Aranjamente cu flori şi frunze de toamnă

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Petrea Chiru, Galaţi, jud. Galaţi
Stimată redacţie,
Toamna este cel mai frumos anotimp în privinţa culorilor, pe care îţi vine să le iei cu tine în casă. Şi, de ce nu ai face asta, doar ai atâtea opţiuni pentru a realiza un aranjament spectaculos de sezon.
Întreaga paletă de nuanţe, de la verde, la ruginiul caracteristic, se regăsesc în hainele de frunze pe care le îmbracă natura în această perioadă. Propun cititorilor câteva „tablouri” uşor de realizat, care să le decoreze un colţ din locuinţă până, cel puţin, la noul anotimp.
Petrea Chiru
Petrea Chiru
Aveţi nevoie de un suport, indiferent de formă şi provenienţă. Pe el fixaţi fragmente vegetale, frunze în primul rând, ale căror culori să fie în ton cu cele ale toamnei. Aspectul decorativ este accentuat şi de forma frunzelor folosite. Pentru a-şi păstra forma şi culoarea trebuie uscate prin presare între filele unui caiet, revistă ori ziar, din când în când verificate să nu mucegăiască. O agăţătoare de prins în perete şi gata.
Un alt aranjament decorativ de toamnă poate fi aşezat într-un colţ pe o măsuţă. În acest caz suportul este un bol umplut cu pământ, în care se fixează diverse materiale de sezon. Ştiaţi de ce îngălbenesc frunzele? Pe măsură ce temperatura şi cantitatea de lumină scad, se distruge clorofila şi ies în evidenţă alţi doi pigmenţi, carotină şi xantofilă. Aceştia în diferite combinaţii (cantităţi) dau culorile specifice toamnei şi frumuseţe plantelor (arbori, arbuşti) cu frunze căzătoare. Succes şi numai bine! Să aveţi cu toţii o toamnă frumoasă!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply