Aproape orice recipient vechi se transformă în decorațiune

0
Marinela Malea
Marinela Malea, Ștefănești, jud. Argeș
Dragă redacție,
Mulțumesc pentru articolul publicat în numărul anterior al revistei și pentru premiul acordat! Am revenit, de data aceasta, cu un articol legat de decorațiuni.
Sărbătorile de iarnă nu sunt foarte departe. Inspirându-mă din unele articole apărute anii trecuți în Practic, am realizat și eu câteva decorațiuni din obiecte pe care le aveam în casă. Cu acest prilej, am recondiționat și niște decorațiuni mai vechi.
Astfel, un pet (recipient de plastic) de culoare albă și de formă cilindrică, decupat pe laterale și împodobit cu beteală, a devenit suport pentru șervețele. Un șirag de mărgele verzi, înșirat pe o sârmă mai tare în formă de brăduț, a fost montat în ipsos împreună cu o lumânare și a devenit sfeșnic. Într-un pet incolor, tăiat pe jumătate, am introdus un montaj în ipsos, creând astfel un „glob magic de Crăciun“.
Un brad mai vechi, artificial, s-a transformat în coronițe. Pe un carton am desenat chipul lui Moș Crăciun. Apoi am aplicat bucăți de autocolant roșu și bej, polistiren dat pe răzătoare și doi ochi din plastic. Mingile din plastic incolor ce conțin jucării surpriză au devenit globulețe după ce, înainte, au fost decorate cu mărgele mărunte înșirate pe gută. Beteala a fost înlocuită cu o panglică argintie cumpărată de la magazinul cu preț unic.
Pe niște bucăți de etamină, resturi rămase de la croiala unei fețe de masă, am cusut imagini de iarnă, pe care le-am umplut apoi cu vatelină și astfel au devenit și ele ornamente de brad. Alte imagini de iarnă cusute pe etamină au devenit felicitări. Am folosit bucăți de carton colorat la 0,20 lei, dar și carton provenit de la ambalajul dresurilor. Am pliat un carton, iar cu un cutter am decupat un pătrat. Am fixat apoi bucata de etamină. Pe interior am folosit hârtie albă autocolantă. O altă bucată de etamină, croită deja ca să fie față de masă, a devenit un panou de iarnă. Imaginile de iarnă au fost fixate pe carton, iar pe margine am ornat cu beteală. Pentru stabilitate, am folosit o bucată de sârmă groasă, răsucită. Vă mulțumesc tuturor pentru ideile minunate și vă doresc succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply