Apartament mic și cochet, în locul unui coafor

0

Am descoperit recent un apartament mic și foarte distins în centrul Bucureștiului, în a cărui amenajare nu s-a urmărit conturarea unui stil anume, ci s-a încercat obținerea unui interior confortabil și foarte primitor dintr-un spațiu meschin.

Apartament mic, în stil nordic

Bucătăria este deschisă spre living și delimitată la nivel vizual cu ajutorul zonei de bar. Scaunele și accesoriile roșii pigmentează decorul.

Apartamentul are numai 35 mp și a rezultat din dezmembrarea unuia mai mare. Prin urmare, au fost executate modificări majore de reconfigurare și, în plus, a fost adăugată o baie pentru ca dintr-un apartament mare să poată fi obținute două mai mici. Designerul Anna Chițan, autoarea amenajării, ne spune: „În primul rând, am modificat poziția băii și a bucătăriei. Au rezultat o baie și un dormitor relativ spațioase. Livingul și bucătăria au rămas într-un spațiu neconvențional, lung, îngust și întunecat, defecte anulate însă prin culori și multe surse de lumină“.

Apartament mic, open-space

Culorile neutre definesc zona de discuții, mobilată cu măsuțe de la IKEA și canapea de la Bonami. Covorul este tot de la IKEA.

Prin amenajarea spațiului, Anna și-a propus să contureze un interior cosy, care să invite la odihnă și relaxare, fără însă a urmări un anumit stil. A pus cap la cap elemente cu mult bun-gust care aparțin mai multor registre stilistice, iar rezultatul este unul absolut încântător.

Apartament mic - dormitor alb-albastru

Corpurile de iluminat și decorațiunile sunt cumpărate de la magazinele The Home, IKEA și Heartwood. Ușile dressingului sunt de la magazinul Hornbach.

„Am avut o colaborare bună cu proprie­tarul, nivelul acestuia de implicare și de acceptare a soluțiilor de design fiind unul rezonabil. Proiectul a decurs fără vreo problemă majoră și a fost gata în doar trei luni“, ne spune Anna Chițan.

Apartament mic, cu baie albastră

În baie s-a păstrat cromatica regăsită în dormitor, pentru a crea un interior unitar. Bateria și obiectele sanitare sunt de la German Quality, iar chiuveta este cumpărată de la magazinul IKEA. Faianța tip subway este asortată unei gresii cu efect de marmură.

Cu 22.000 euro, tânărul designer ne demonstrează că pot fi făcute minuni, indiferent de complexitatea proiectului. Poți transforma un apartament mare în două mai mici, în scop de business, și poți creiona o amenajare fermecătoare, cu personalitate, în care îți dorești să revii iar și iar. Adică exact lucrul pe care proprietarul și l-a dorit de la cele două apartamente pe care le închiriază acum în regim hotelier, și anume ca oaspeții săi să își dorească să revină.

Apartament mic, Anna Chițan

Anna Chițan, designer
Tel.: 0723.754.690
http://annterior.com/

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 2/2019

Foto: Sorin Iacob

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply