Anunțurile puse la bloc m-au ajutat să regăsesc pisica

0

Dacă pierdeți un patruped, puneți anunțuri în jurul casei, ajută. Noi așa am făcut și ne-am regăsit pisica!
După o pauză de trei ani am redescoperit revista în luna iulie. Am citit cu plăcere nr. 7/2009 și m-am hotărât să particip la acest concurs, care mi se potrivește ca o mănușă. Cu pisica noastră siameză am trecut prin multe peripeții, dar cel mai tare m-am speriat când ne-a fost luată.
De când mă știu am avut o slăbiciune pentru pisici. Copil fiind o rugam adesea pe mama să ne lase să păstrăm o pisicuță acasă, mama ne răspundea că noi suntem pisicuțele ei, refuzându-ne diplomat cererile.
După ce m-am căsătorit, soțul mi-a dăruit o siameză simpatică foc pe care am numit-o Kiti. Acum pisica are 10 ani, este membră cu drepturi depline a familiei și rămâne personajul de nelipsit al casei.
Când avea 6 luni eu și soțul meu încercam să o învățăm cu un program de ieșit afară pentru necesități. Numai că într-o zi nu s-a mai întors. Am căutat-o zile întregi, am pus anunțuri la toate scările de la blocurile vecine, poate cineva a văzut-o. După 4 zile am primit un telefon de la răpitori, care cereau răscumpărare. De fapt, pisica nu se adaptase la noul mediu și refuza să mănânce. Ca să nu moară de foame ne-a sunat “omul bun” – colecționar de animale domestice. Am dat 30 lei drept răscumpărare, dar eram foarte fericiți că o avem pe Kiti din nou acasă. Problemele nu s-au terminat aici. Pisicuța părea bolnavă. Am dus-o la veterinar, care a descoperit că se îmbolnăvise de stomac cu un virus. Au urmat săptămâni de tratamente injectabile și cu răbdare și dragoste a trecut greul.
Pisicile, ca și copiii, se îmbolnăvesc frecvent așa că mersul la medicul veterinar a devenit un obicei. Kiti a făcut o micoză de la care-i cădea părul. A urmat o otită, apoi a răcit de la mâncarea rece de la frigider.
De câte ori plecam la mare, la munte, la picnicuri sau la plimbare în oraș o luam cu noi. Ca fetiță educată ce este, Kiti a învățat repede să își facă nevoile la WC, așa că ușa de la baie este deschisă tot timpul.
După cinci ani a venit pe lume băiețelul nostru care a fost îndrăgit de pisică. Alexandru a împrumutat și din comportamentul pisicesc diferite obiceiuri: dă din farfurie cu gura cărnița și o ronțăie direct de pe masă sau bea laptele cu limbuța direct din cană.
Iulia Boscenco, Bârlad, jud. Vaslui

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply