An de an creez ceva

0

Deliana Trifa, Arad
Dragă redacție,

decoratiuni de sarbatori
Foto: Deliana Trifa
Ne apropiem cu paşi repezi din nou de sărbătorile iernii. Copii mai mici sau copii mai mari, cum îmi place să le spun eu adulților, aşteptăm cu nerăbdare această perioadă, lăsându-ne cuprinşi de farmecul ei.
Digur că şi comercianții încearcă să aibă acum vânzări cât mai profitabile şi poate nu de puține ori şi nouă ne-ar fi pe plac multe dintre decorațiunile pe care ni le propun. Personal, îmi place să îmi creez singură ornamente, cu atât mai mult cu cât, fiind educatoare, încerc în fiecare an să lucrez ceva aparte şi cu puiuții mei dragi. Brăduțul artificial rămâne preferatul meu pentru că pot să îl împodobesc devreme, uneori chiar după Sf. Nicolae, urmând să rămână aşa mult timp după începerea noului an (chiar şi până la 1 martie).
Pe terasa din fața casei, aşezăm ghirlande de brad, beculețe colorate şi steluțe. În fiecare an încercăm să adăugăm elemente noi în decorarea casei şi a brăduțului nostru. Preferatele mele şi ale Dariei, nepoata mea, rămân, de când le-am cumpărat, jucărioarele din lemn pictate. De-a lungul anilor am încercat diverse culori pentru beteală, globuri: roşu, auriu, albastru, alb, argintiu, mov etc. Personal, prefer culorile calde în contrast cu frigul de afară. În continuare prezint câteva decorațiuni simple pe care le-am confecționat cu mult drag şi cu destulă uşurință.
decoratiuni de sarbatori
Foto: Deliana Trifa
În primul rând ar fi coronița, pentru care am avut nevoie de o farfurie de unică folosință din carton din care am decupat un inel. Acesta a devenit baza coroniței mele. Pe el am aplicat cu ajutorul unui pistol de lipit cu silicon (dacă nu ai unul, folosește un capsator sau un lipici puternic), rămurele de brad artificial şi peste acesta am aşezat şi fixat celelalte elemente – felii de portocală şi mandarine uscate, „lampioanele” de la o floare pe care o aveam în parc, dar al cărei nume îmi scapă momentan, o parte dintr-un con şi o fundă mare aurie, care dă aerul de sărbătoare. Sigur că poți pune panglici de diferite culori: roşie, argintie, aurie, albastră sau oricum îți place sau ai la îndemână.
Dintr-un accesoriu pentru prins părul, am lucrat două globulețe. Le-am adăugat doar panglici şi o sârmuliță de care se şi atârnă. Apoi, în două pahare am pus sare (se poate pune şi zahăr tos sau pudră, ideea ar fi să semene cu zăpada), o lumânare, câteva fructe şi frunze, deoarece nu aveam acum la îndemână brad, iar în celălalt am pus un brăduț de plastic şi un Moş Crăciun. În jurul paharului am aşezat drajeuri colorate.
Dintr-un măr sau un glob care nu mai are o culoare foarte frumoasă şi nişte bucăți de material rămase de la un buchet de flori, poți meşteri un ornament special. Pur și simplu învelești fructul sau globul în material. Mai ai nevoie doar de o panglică pentru legat.
decoratiuni de sarbatori
Foto: Deliana Trifa
Tot în astfel de materiale care sunt şi uşor transparente şi au un luciu frumos poți lega mărgele colorate, drajeuri sau nasturi colorați. Vor arăta foarte frumos atârnate în brad. Le poți atârna fie cu panglică, fie cu ajutorul unei sârmulițe sau a firului de pescuit (gută). La decorațiuni am mai folosit scorțişoară, lumânări colorate, un coşuleț de la un aranjament primit în martie. Şi iată ce a ieşit. Totul este să vă lăsați imaginația să lucreze. Vă doresc cât mai multe idei şi să aveți sărbători cu sănătate şi cu bucurie!
Foto: Deliana Trifa

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply