(P) Amenajarea unui dormitor mic

0

shutterstock_27704353Locuința a devenit o oază de liniște și relaxare din ce în ce mai adorată de noi toți. Orele de lucru suplimentare, ieșirile în oraș și drumurile interminabile pentru a rezolva lucrurile necesare ne țin din ce în ce mai departe de confortul propriei case.

Dormitorul este încăperea în care petrecem cel mai mult timp și tocmai de aceea e recomandat ca design-ul să fie unul apropiat de stilul nostru, de ceea ce ne place și ne caracterizează. Dar ce ne facem dacă acesta este mic, iar opțiunile de amenajare nu par a fi prea diversificate? Improvizăm, desigur!

O camera de doar câțiva metri pătrați nu trebuie să devină o sursă de stres și îngrijorare. Puțină inventivitate și organizare ne poate transforma dormitorul în cel mai confortabil spațiu de relaxare. Dar hai să trecem la lucruri concrete, iată câteva recomandări pentru a-ți transforma cea mai importantă încăpere a casei în dormitorul de vis:

1. Evită aglomerația!
Știm cu toții că ”Less is more”, așa că stilul minimalist poate fi o soluție foarte potrivită pentru spațiile mici. Dacă păstrezi ordinea în mod frecvent și mobilierul nu sufocă încăperea atunci ești pe drumul cel bun.
2. Folosește oglinzi
Cu cât oglinzile sunt mai mari, cu atât spațiul pare mai încăpător. Desigur, este doar o iluzie optică, dar poate fi de efect dacă, de exemplu, acoperim ușile dulapului cu oglinzi.
3. Compartimentează și organizează
Este posibil să descoperi că modul în care este aranjat dormitorul nu pune în valoarea spațiile cel mai ușor de folosit sau că mobilierul este prea mare pentru o astfel de suprafață. În acest moment trebuie să iei în considerare 2 decizii care îți vor ușura considerabil traiul: achiziționează un mobilier mai mic, dar mai practic și compartimentează toate lucrurile pe care le ai. Poți cumpăra un pat cu spațiu de depozitare dedesubt sau poți suspenda dulapuri pe unul dintre pereții camerei.
4. Ai grijă la cromatică!
Culorile calde dau senzația de extindere a spațiului, așa că renunță la pereții de culori diferite sau nuanțele reci deoarece limitează prea mult întinderea camerei.

shutterstock_62499553Decorațiunile și produsele de bedding sunt și ele o parte importantă atunci când vrem să aranjăm un dormitor mic.
Green Future, producător de top din România al produsele de dormit, știe că relaxarea nu poate exista fără un design impecabil.

Astfel, vă oferim 2 recomandări: noile perne din gamele Wool și Nature.

Aparțin generației de confort 2015, sunt umplute cu 100% lână Merinos virgină, respectiv 100% fibră de bambus, și biluțe din fibră siliconică. Acestea sunt alegerea perfectă pentru persoanele care preferă produse adecvate pentru afecțiunile gâtului și coloanei. Având proprietăți antialergice și antimicrobiene naturale, sunt o opțiune perfectă pentru sănătatea ta, dar și o soluție ideală pentru persoanele cu ten sensibil sau pentru cei ce suferă de alergii sau de astm. Ventilația excepțională a fibrelor de bambus prin dispersia umidității excesive, recomandă bambusul persoanelor care transpiră excesiv în timpul somnului.

Descoperă produsele de dormit de la Green Future, accesând link-ul următor: www.green-future.ro.

Secretul amenajării unui dormitor mic stă în multă dedicare și organizare, așa că e timpul să te pui pe treabă!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply