Amenajarea holului, cartea de vizită a casei

0

Amenajarea holului este un subiect important, fie că vorbim de un hol mic sau de unul mare. Important este ca acest spațiu să fie unul dichisit, neîncărcat de obiecte inutile și, mai ales, ordonat. Amenajarea lui trebuie să țină cont de cea a întregii case, pentru a crea un tot unitar armonios.

amenajarea holului tapet negru imprimat
Tapetul aparține brandului Osborne & Little, este semnat Nina Campbell și costă 638 lei/rola (L 1.000 x l 52 cm) la La Maison.

Când datele problemei includ un hol de mici dimensiuni, atunci trebuie să acorzi de două ori mai multă atenție amenajării, pentru că orice suprafață restrânsă impune anumite limite. Nu de alta, dar nu vrea nimeni să fie întâmpinat la intrarea în casă de un spațiu înghesuit, întunecos, neatractiv. Prin urmare, este important ca într-un hol mic să mizăm pe piese de mobilier slim, care să se potrivească perfect dimensiunilor existente, pentru a nu supraîncărca spațiul. Un pantofar este o prezență obligatorie, căci nimic nu este mai neplăcut decât să te lovești de priveliștea perechilor de pantofi împrăștiați pretutindeni, îngrădind libertatea de mișcare.
Pentru o atmosferă sobră, elegantă, finisează unul dintre pereți cu un tapet negru cu pattern alb, iar pentru pardoseală alege o gresie deschisă, pentru a echilibra cromatic amenajarea.

O consolă din lemn masiv, cu linii slim și detalii delicate, este o prezență nu doar estetică, ci și utilă într-un hol, îndeosebi dacă este prevăzută cu unul sau două mici sertare.

Dacă locuiești la casă, optează pentru o ușă cu luminator, astfel încât lumina naturală să fie unul dintre oaspeții permanenți ai casei.
Să nu uităm de decorațiuni, cu ajutorul
cărora vei personaliza spațiul de la intrarea în locuință. Astfel, o vază cu flori naturale este de nelipsit, căci conferă prospețime ambientului, iar o veioză va accesoriza perfect o consolă. La fel de indicată este și o cutie decorativă, locul perfect pentru păstrarea cheilor și a altor mărunțișuri. În cazul în care holul este prevăzut și cu un șemineu, totul va fi mirific.

În hol există un șemineu clasic? Minunat! Montează de jur împrejurul focarului o ramă elegantă, din lemn masiv, sculptată cu detalii feminine, iar amenajarea va fi una șic.

Foto: Osborne & Little prin La Maison

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 2/2019

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply