Amenajarea dormitorului în stil Feng Shui

0

Ai dat startul proiectului de amenajare interioară a locuinței tale? Vrei să adopți un stil modern de design interior, în care să ții cont și de principiile Feng Shui? Astăzi îți vom oferi câteva sfaturi utile care te vor ajuta să amenajezi dormitorul din locuința ta. Ai nevoie de cele mai interesante piese de mobilier de la Mathaus și de un set de recomandări practice de amenajare a spațiului destinat odihnei și relaxării. Iată care sunt principalele reguli Feng Shui de care trebuie să ții cont!

Elimină lucrurile vechi și accesoriile inutile

Un principiu Feng Shui esențial în ceea ce privește amenajarea dormitorului se referă la necesitatea de a renunța la lucrurile vechi. Pentru a petrece timp de calitate într-un spațiu destinat odihnei și relaxării, acesta trebuie să fie aerisit, lipsit de accesorii de care nu ai nevoie în spațiul respectiv.

  • Specialiștii recomandă să renunți complet la lucrurile pe care nu le-ai utilizat în ultimul an.
  • Atunci când nu vrei să renunți la unele accesorii, le poți depozita pe cele vechi într-o altă încăpere sau în debara.
  • Astfel, prin includerea unor piese de mobilier și a accesoriilor noi, dormitorul tău va deveni un spațiu frumos amenajat, încăpător și plin de energie pozitivă.

Optează pentru o paletă cromatică relaxantă

Nuanțele alese pentru amenajarea dormitorului sunt esențiale atunci când vrei să amenajezi un spațiu aerisit, încăpător și potrivit pentru starea de relaxare pe care vrei să o obții. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să faci cele mai bune alegeri și în această etapă:

  • Conform specialiștilor în domeniul amenajării interioare care respectă principiile Feng Shui, nuanțele roșii, violet, fucsia sau albastru regal sunt încântătoare dar nu și în dormitor. Acestea pot fi prea obositoare atunci când sunt alese pentru un spațiu destinat odihnei și relaxării. Acestea nu sunt potrivite pentru regăsirea de sine și a liniștii de care trebuie să beneficiezi în dormitor.

  • În schimb, nuanțele deschise și cele pastelate sunt ideale pentru amenajarea dormitorului. Poți include pete mici de culoare pentru diversificarea designului interior, însă alege o singură nuanță puternică și utilizeaz-o doar în zone restrânse din această încăpere. În plus, poți obține o pată de culoare și prin alegerea accesoriilor potrivite, care să contrasteze cu nuanțele deschise ale pereților și a mobilierului ales.
  • Mizează pe simplitatea accesoriilor de mici dimensiuni în dormitor. Nu este recomandată utilizarea tablourilor mari sau a tapetelor puternic colorate în această încăpere întrucât acestea încarcă inutil spațiul.

Amplasarea patului în dormitor

Nu doar alegerea pieselor de mobilier potrivite pentru dormitor este importantă ci și modul în care acestea sunt aranjate în acest spațiu. Iată ce recomandă specialiștii în acest caz!

  • Locul ideal de amplasare a patului în dormitor este în diagonală cu ușa de la intrarea în acest spațiu. Astfel, patul va fi elementul central al camerei și tu vei avea acces vizual la intrarea în dormitor.

  • Nu este recomandată așezarea perpendiculară pe ușă a patului în dormitor pentru ca picioarele acestuia să nu fie îndreptate în direcția căii de acces în această încăpere.

Lumina naturală este importantă

Conform principiilor Feng Shui, este foarte important ca lumina naturală să pătrundă în dormitor întrucât ai nevoie de un spațiu aerisit și luminos pentru a te odihni și relaxa.

  • Specialiștii recomandă utilizarea ferestrelor de mari dimensiuni în această încăpere pentru a avea mereu acces la aer și lumină.

  • Întrucât seara vei avea nevoie de întuneric deplin în cameră pentru a te odihni, este recomandat să utilizezi draperii la geamuri.

Elimină dispozitivele din dormitor

Cu toții suntem tentați să avem dispozitivele favorite la îndemână atunci când ne așezăm în pat, în dormitor. Acest lucru nu este însă sănătos, motiv pentru care trebuie să excluzi televizorul, laptopul, tableta și telefonul din această încăpere. Le poți utiliza în living seara, înainte de somn, însă atunci când te retragi în dormitor ai nevoie de liniște deplină și de întuneric pentru a te odihni corespunzător.

Acum că ai descoperit principalele principii Feng Shui de amenajare a dormitorului din locuința ta, poți da startul propriului tău proiect de design interior. Mizează pe simplitatea și calitatea pieselor de mobilier alese, optează pentru amplasarea inteligentă a acestora în încăpere și asigură-te că beneficiezi de relaxare deplină în dormitor.

Sursă: DigitalWorkforce

Sursă foto: pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply