Amenajarea dormitorului de Crăciun. Iată cum să îl decorezi ușor

0

Sărbătorile de iarnă sunt cu siguranță unul dintre cele mai speciale și așteptate momente ale anului. În această perioadă cu toții ne reunim împreună cu cei dragi pentru a sărbători și a ne bucura de atmosfera plină de magie a Crăciunului.

În această perioadă este posibil să primim inclusiv oaspeți, așa că decorarea dormitorului putem să o facem atât pentru confortul și bucuria noastră cât și a invitaților noștri.

Și unde poate fi mai potrivită o atmosferă magică de Crăciun decât în dormitorul tău?

Deși foarte mulți oameni optează pentru amenajarea livingului, nu trebuie să uităm de dormitor unde putem să creăm cu adevărat o atmosferă în spiritul Crăciunului fabuloasă, având în vedere că în aceste zile de sărbătoare vom petrece foarte mult timp relaxându-ne.

Iată așadar câteva recomandări de care să ții cont pentru a-ți amenaja dormitorul foarte ușor și rapid, alegând câteva elemente ce îți vor transforma întreg spațiul într-unul de sărbătoare.

Pași simpli pentru a-ți crea o atmosferă de sărbătoare în dormitor

Amenajarea dormitorului pentru Crăciun poate fi o adevărată provocare, dar cu puțină planificare și imaginație, poți transforma acest spațiu într-un adevărat colț magic.

Alege o temă

În primul rând, alege o temă pentru decorarea dormitorului. Aceasta poate fi orice fel de temă, de la temele clasice de Crăciun, cum ar fi zăpadă și bradul, până la teme mai moderne, cum ar fi culori deosebite de Crăciun sau chiar o temă preferată din filmele de Crăciun. Alege ceva care te inspiră și care se potrivește stilului tău personal.

Adu elemente specifice Sărbătorii Crăciunului

Odată ce ai ales tema, poți începe să aduci elementele de decor în dormitorul tău.

Deși mulți oameni preferă să împodobească un brad doar în sufragerie, poți alege și aici un brad frumos, care poate fi centrul atenției în cameră în perioada Sărbătorilor și poate aduce acea atmosferă magică doar prin simpla sa prezență. De asemenea, poți așeza sub brad un covor de Crăciun pentru a adăuga un plus de culoare și căldură în cameră.

Lenjeria de pat și pernele pot fi, de asemenea, o modalitate bună de a aduce spiritul sărbătorilor în dormitorul tău dar și un confort sporit în nopțile de iarnă.

Alege lenjerii de pat plăcute la atingere, reconfortante  și călduroase dar și perne cu imprimeuri de Crăciun sau culori care se potrivesc temei alese.

Adaugă elemente pufoase

Pune o pătură pufoasă sau o cuvertură de Crăciun pe pat pentru a adăuga și mai multă căldură și confort. Poți alege o pătură din blană sau una cu imprimeuri festive.

Așază și câteva perne decorative pe patul tău, care să aibă aceleași imprimeuri de sărbătoare sau chiar cele care sunt din materiale plușate și moi.

Adu lumină ambientală specifică

Pune o ghirlandă de Crăciun în jurul capului patului pentru a adăuga un plus de culoare și spirit de sărbătoare. Poți alege o ghirlandă din frunze de brad artificial sau una cu globuri colorate.

Adaugă, de asemenea și o instalație de Crăciun în jurul patului tău pentru a crea o atmosferă magică și relaxantă. Poți alege luminițe cu diferite culori și forme pentru a adăuga un plus de personalitate și creativitate în amenajarea patului tău.

Luminițele de Crăciun le poți folosi și în jurul ferestrelor pentru a crea un efect de lumină caldă și un ambient relaxant.

Nu uita să aduci și câteva elemente festive pe biroul sau noptierele tale pentru a aduce și mai multă bucurie în acest spațiu.

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply