Amenajare verde, inspirată din natură

0

Cum poate un apartament ponosit situat într-un bloc construit acum mai bine de 70 de ani să își recapete strălucirea și aerul fresh pe care le avea odată? O amenajare verde și tânărul arhitect Mihail Neagu au răspunsul la această întrebare.

amenajare verde Mihail Neagu

Spectaculosul corp de iluminat este model Workshop 6, cumpărat de pe www.combic.ro cu 980 lei, în timp ce canapeaua a fost achiziționată de pe www.vivre.ro. Cărămida aparentă este de la Dedeman.

Laitmotivul acestei amenajări originale este culoarea verde, regăsită atât pe pardoseală, cât și la nivelul unora dintre pereți. Arhitectul Mihail Neagu a ales-o pentru că îi amintește de o pajiște proaspătă și s-a inspirat din faţada blocului în care se află apartamentul, pe care sunt reprezentate semnele zodiacale. „Am urmărit ca amenajarea să fie o experienţă senzorială indirectă, izvorâtă din paralela zodiac-sălbăticie“, ne spune Mihail, un prieten al revistei noastre.

amenajare verde bucătărie

În bucătărie a fost creat un mic dining cu ajutorul unor piese de mobilier metalice, cumpărate de la Mobexpert. Acestea „generează o atmosferă de picnic“, spune Mihail Neagu.

Arhitectul și proprietarul au stabilit de la bun început că vor fi înlocuite absolut toate finisajele, inclusiv pardoseala. „A fost ales un parchet clasic, din lemn masiv, care a fost colorat într-o no­­tă inedită, ce amintește de o pajiște sau de o grădină“, povestește Mihail.

amenajare verde dormitor industrial

Peretele gri vine să estompeze finisajul îndrăzneț al peretelui din față. Mobilierul din această cameră este realizat în întregime la comandă, din MDF. Aplica este achiziționată de pe www.emag.ro.

Lucrarea a fost terminată în aproximativ opt luni, iar bugetul alocat a fost inițial de 25.000-30.000 euro, însă în final s-a ajuns la aproximativ 36.000 euro. Proprietarul este încântat de colaborarea cu Mihail Neagu și spune că singur nu ar fi reușit să obțină acest rezultat. Apartamentul se închiriază în regim hotelier.

amenajare verde dormitor cu ren

Peretele roz cu ren este piesa de rezistență a dormitorului. „Patul devine tribuna de pe care se poate admira săritura peste obstacole a cerbului din grădina regală“ este descrierea făcută de Mihail.

Foto: Sorin Iacob

Articol preluat din revista Casa Lux, nr. 11/2018

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply