Amenajare relaxantă pentru un dormitor cosy

0

Dormitorul este locul unde te retragi seara și unde cauți odihnă, liniște, o stare generală de bine. Depinde numai de tine să te bucuri de toate acestea, creând o amenajare relaxată,  un dormitor cosy, care inspiră confort și o doză de optimism.

dormitor cosy cu baldachin

Majoritatea elementelor din imaginea alăturată sunt disponibile online, pe site-ul www.homesense.com. Pat din fier forjat găsești și pe www.vivre.ro, pe www.somproduct.ro sau pe https://aktdecor.ro/.

Salteaua este punctul de plecare în conturarea unui dormitor al cărui cuvânt de ordine este confortul. Aceasta trebuie aleasă ținând cont de toate aspectele unui somn sănătos. Odată decizia luată, răsufli ușurat și treci la amenajarea propriu-zisă. Prima oprire este la raionul de textile, de unde este recomandat să alegi pilote, cuverturi și perne realizate din materiale 100% naturale, care permit corpului să „respire“. Pentru un confort sporit, poți accesoriza patul cu mai multe straturi de astfel de textile și vei crea o atmosferă ce induce o stare de bine, de relaxare deplină. Pentru pardoseală, alege o mochetă sau un covor pufos, din lână, bumbac sau mătase, păstrând astfel linia naturaleței.
Dacă ești o persoană romantică, improvizează un baldachin cu ajutorul unui material semitransparent, care filtrează plăcut lumina. Corpul de iluminat de deasupra patului poate fi unul dintre punctele lui de sprijin, în caz că ești adeptul originalității. Revenind la căldura spațiului, plachează pereții cu lambriuri din lemn, iar serile tale vor fi definite de un singur cuvânt: cosy.

dormitor cosy relaxant

Când spațiul îți permite, nimic nu te împiedică să creezi un mic loc de relaxare, cu ajutorul unui fotoliu confortabil și al unei măsuțe. Textilele din lână reprezintă un must-have în acest context.

Foto: www.homesense.com

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 2/2019

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply