Amenajare rapida cand te muti in casa noua

0

Imediat ce te-ai mutat în casă nouă, simţi nevoia să faci câteva modificări sau amenajări pentru a te simţi ca acasă.

casa noua

O listă cu paşii de urmat este utilă . Dacă vrei să aduci ceva în plus listei, lasă-ne un comentariu, poate ne-a scăpat ceva.

Curăţenie generală.
Primul lucru pe care trebuie să-l faci, încă înainte de a aduce mobila, este să faci curăţenie. Chiar dacă pare curat e mai bine să nu rişti. O curăţenie generală nu a stricat niciodată, mai mult, te ajută să te simţi ca acasă.

Un strat nou de vopsea.
Cea mai bună metodă să dai unei case acel aer de nou este să dai un strat de vopsea sau var proaspăt. Este momentul în care poţi alege o culoare pentru fiecare cameră în parte. Ţine cont de lumina şi de utilitatea camerei. Nu uita că poţi lăsa totul alb. Accesorizeaza cu alb fără să-ţi faci griji că vei avea un decor plictisitor.
Poţi alege nuanţe diferite pentru o singură cameră. Griul arată foarte bine în combinaţie cu alte culori, sau poţi folosi roşul pentru a avea o cameră plină de viaţă.

Luminează zonele întunecate.
Poţi face asta adăugând surse de lumină precum veioze sau aplice, dar şi cu ajutorul oglinzilor. În acestea se poate reflecta lumina, iar o oglindă mare face orice camera să pară mai spaţioasă.

Începe cu dormitorul.
Chiar dacă încă nu ai adus în noua casă tot mobilierul, asigura-te că ai unde să dormi. Începe cu amenajarea dormitorului. Iar după pat, asigura-te că montezi şi draperiile, doar nu vrei să te vadă vecinii.

Decorează.
Pentru a te simţi ca acasă ai nevoie de câteva acesorii placute la pipăit. Pernele sunt nu doar frumoase ci şi utile, iar un tapet texturat va condimenta orice cameră.

Spaţiul de depozitare.
Te epuizează numai gândul la câte vei avea de despachetat în noua casă. Pentru a scăpa de stresul acesta, verifică şi amenajează cămara şi debaraua, garajul şi pivniţa (dacă ai). În ele poţi depozita cutiile pentru a nu îţi ocupa tot spaţiul până le vine rândul la despachetat.

Evită seturile de mobilier.
Atunci când te muţi în casă nouă simţi nevoia să mobilezi imediat, dar se poate să te trezeşti că îţi lipsesc anumite piese de mobilier pentru anumite camere. Nu te grăbi să investeşti în seturi. Este la modă acum să ai piese de culori şi dimensiuni diferite. De exemplu, nu e nevoie să ai noptierele identice. Sunt multe alternative la noptiere, trebuie doar să ai puţină imaginaţie. Alege piese diferite şi crează o cameră plină de contrasturi.

Piese mici pentru decor.
Nicăieri nu te simţi ca acasă dacă nu personalizezi cu accesoriile preferate. Fotografiile sau tablourile pot arăta prea mici pe un perete mare şi gol. O idee mai bună ar fi să le aşezi pe suprafeţe mai mici, cum ar fi pe pervaz, pe comoda de pe hol sau pe şemineu (dacă ai unul).

Orice obiect personal va înviora atmosfera şi va emana  în casa nouă personalitatea ta.

 

Sursa: www.homedit.com

Sursa foto: alexandre zveiger – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply