Amenajare gradina si terasa – 3 idei

0

Cheia oricarei gradini formale o reprezinta simetria si elementele geometrice. Alege peisajul care te reprezinta cel mai bine

Amenajare grădina şi terasa – DESCOPERA DINAMISMUL UNEI GRADINI FORMALE

Cei carora le plac ordinea si brazdele taiate en forme trebuie sa renunte la iazurile naturale sau la cursurile de apa cu aspect dezordonat, optand in schimb pentru un bazin de apa cu forme regulate. Acesta poate fi pus in evidenta de o brazda cu forme-ecou, acoperita cu pietris si decorata cu bile de cimisir, precum cea din imagine. Nici pavajul aleilor nu poate face nota discordanta: observa ca in locul pietrei naturale sau a prundisului a fost aleasa o gresie de trafic cu un model simplu, geometric.

SAVUREAZA SIMPLITATEA SI FRUMUSETEA NATURII

Orice gradina, indiferent de dimensiuni sau de stilul de amenajare, este mai frumoasa daca gazduieste pe cuprinsul ei macar un element acvatic. Indiferent ca este vorba de un mic parau sau de o fantana arteziana, de un iaz sau chiar de o piscina, elementul acvatic reprezinta atat un punct de atractie senzorial, cat si un sistem de reglare naturala a mediului ambiant. In mica gradina din imagine, ochiul de apa din care rasare o fantana arteziana delicata este rezultatul unui curs de apa artificial. Acesta a fost realizat sub forma unei cascade line, profitandu- se de terenul usor in panta al gradinii.

AMENAJARE GRADINA – ALEGE ACCESORII CU STIL

Daca modul in care este amenajata o gradina depinde de gustul si personalitatea fiecaruia, kitsch-ul este, in schimb, o greseala in care se poate aluneca foarte usor. In imagine, micile
statuete metalice, reprezentand un copil care culege pietre si o cascada din frunze de nufar, aproape ca se contopesc cu stancile si prundisul elementului acvatic. Singura pata de culoare, nicidecum tipatoare, o ofera salata de apa. (foto: Shutterstock)

Vezi  galeria de imagini atasata.


Articol publicat in revista Casa si Gradina

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply