Amenajare bucătărie mică – 5 sfaturi practice de amenajare

0

Bucătăria este locul unde gătești și petreci o mare parte din timp, zilnic. În plus, este și o zonă de relaxare, care adună toți membrii familiei, în fiecare seară.

De aceea, e nevoie să te ocupi de amenajarea ei în cel mai mic detaliu. Dar ce faci când spațiul nu te ajută? Bucătăria trebuie să fie funcțională, dar și spațioasă și confortabilă. Soluții există, astfel încât poți transforma orice bucătărie mică într-un spațiu bine pus la punct. Iată, așadar, 5 sfaturi practice de amenajare pentru orice bucătărie cu un spațiu redus!

5 sfaturi pentru amenajarea unei bucătării mici

Atunci când vrei să amenajezi o bucătărie de dimensiuni reduse, trebuie să ai în vedere respectarea mai multor criterii. De la mobilier până la culori și accesorii, toate trebuie să fie într-o armonie perfectă.

  • Mobilierul. Primul lucru pe care îl alegi în bucătărie este mobilierul. Acesta trebuie să se încadreze în spațiul disponibil, astfel încât să dea impresia unui loc aerisit. Cea mai bună opțiune este mobilierul la comandă. Spre deosebire de mobila standard, acesta se poate personaliza în funcție de dimensiunile bucătăriei. Mesele rabatabile sunt, de asemenea, soluții la îndemână. Atunci când ai o bucătărie mică ce nu îți permite includerea meselor și a scaunelor, masa rabatabilă poate fi strânsă și depozitată imediat după ce ai terminat de mâncat.
  • Finisajele. Atunci când alegi finisajele, trebuie să te gândești la cele adecvate gradului de utilizare a bucătăriei tale. Astfel, gresia și faianța trebuie să fie rezistente la pete și umezeală, pentru a putea prelungi durata de viață a mobilierului. Mizează pe culori deschise și pe modele ușor de igienizat. În acest fel, vei reuși să înveselești întreaga încăpere.
  • Culorile. Când trebuie să decorezi o bucătărie mică, vei fi nevoit să pui accent pe schema potrivită de culori. Folosește culori deschise, care vor crea senzația unui spațiu mărit. Deși bucătăriile în alb și-au pierdut din popularitate, poți să folosești nuanțe de crem sau gri deschis pentru pereți. Acestea vor oferi bucătăriei un aspect modern și cool. Dacă ești, totuși, fanul culorilor tari, optează pentru accesorii în nuanțe vii, care să aducă o pată de culoare în cameră.
  • Accesoriile. Acestea aduc farmecul oricărei bucătării. Totuși, trebuie să reții că accesoriile nu trebuie să îți încarce prea mult spațiul, pentru că bucătăria o să pară mai mică decât este. Câteva exemple utile de accesorii pot fi cutiile în care să îți ții condimentele, sticluțele pentru sosuri sau ghivecele cu flori. Utile și practice, vor oferi bucătăriei un aer proaspăt.
  • Spațiile de depozitare. Pentru o bucătărie mică, spațiile de depozitare sunt esențiale. Micile etajere montate pe perete vă vor oferi loc liber pentru condimente sau alimente, în timp ce cârligele se pot folosi pentru ustensilele de gătit. Profită de orice colțișor pentru a economisi spațiu!

3 modele de baterii pentru chiuvetă recomandate într-o bucătărie

Dacă ai luat în calcul aspectele amintite, cum rămâne cu chiuveta? Indispensabilă într-o bucătărie, aceasta trebuie să se potrivească perfect nevoilor tale. La fel de importantă este și o baterie chiuvetă de bucătărie, deseori neglijată în alegerile pe care le facem. Iată care sunt cele 3 modele de baterii pentru chiuvetă recomandate într-o bucătărie mică:

  • Baterie pentru chiuvetă monocomandă simplă

Bateria monocomandă este una dintre cele mai folosite pentru chiuveta din bucătărie. Aceasta are un singur mâner prin care poți să alegi apă caldă sau rece și implicit, există un singur robinet. Forma rotunjită oferă o notă de eleganță întregului obiect sanitar.

  • Baterie pentru chiuvetă cu pipă extractibilă

Acest model de baterie pentru chiuvetă are un duș extractibil, dispus cu un furtun care îți permite o flexibilitate mai mare în manevrarea jetului de apă caldă sau rece. Acesta are și butoane, prin care poți regla intensitatea jetului de apă.

  • Baterie de bucătărie cu pipă înaltă


Un model de baterie modernă, cu tijă tip pipă. Bateria cu pipă înaltă este ideală pentru spălarea vaselor mari, care nu încap între robinet și chiuvetă.

Amenajarea unei bucătării mici nu este deloc dificilă. Trebuie, totuși, să ții cont de câteva reguli simple: alege cu grijă mobilierul, accesoriile și culorile, pentru a te bucura de un spațiu luminos și elegant. Mai mult, nu uita de spațiile de depozitare! Astfel, vei reuși să creezi cea mai frumoasă bucătărie, unde îi poți reuni pe toți cei dragi.

Sursa: Digital Workforce
Sursa foto: pexels, afa design


Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply