Amenajare apartament tip studio – Tips & Tricks

0

Există provocări în cadrul oricărui proces de amenajare, în special în cadrul unui proces de amenajare al unui apartament de tip studio. Cum reușim să includem și mobilă de bucătărie, și mobilă de living și mobilă de dormitor în cadrul unei singure camere și totuși să construim o locuință aerisită? În timp ce amenajarea unui studio necesită ingeniozitate și planificare sporită, rezultatul final merită efortul suplimentar.

Un apartament tip studio nu înseamnă neapărat un spațiu înghesuit sau lipsit de confort. Utilizați la maxim spațiul dumneavoastră, cu ajutorul următoarei liste cu tips & tricks în materie de amenajare. Aruncați o privire peste aceste sfaturi și inspirați-vă din soluțiile elegante de economisire a spațiului și accesorii elegante, perfecte pentru studioul dumneavoastră.

Amenajare apartament tip studio – Utilizarea întregului spațiu

Plasați câteva scaune la capătul unei mese, pentru a avea la dispoziție locuri suplimentare atunci când este necesar. Achiziționați o măsuță de cafea care dispune de spațiu pentru stocare, sau care poate îndeplini și funcție de scaun. Piesele de mobilier multifuncționale sunt perfecte pentru un apartament tip studio și reușesc să mențină un spațiu liber și aerisit. Vă recomandăm să păstrați podeaua cât mai liberă, pentru a face studioul să se simtă relativ spațios.

Amenajare apartament tip studio – Pereti în nuanțe neutre

Un perete de nuanță neutră are un efect de extindere vizuală a spațiului, oferind studioului dumneavoastră un aspect de spațiu amplu și profund. În plus, acesta infuzează spațiul cu un sentiment cald, de structură și echilibru.

Amenajare apartament tip studio – Separatoare mobile

Amenajați studioul astfel încât să servească drept un spațiu mare pentru întâlniri sociale și relaxare sau separați “camerele” în funcție de scopul fiecăreia, prin intermediul unor separatoare de cameră creative. Ecranele pliabile sau draperiile montate pe plafon sunt exemple excelente în această situație, ocupând un spațiu minim în timp în care nu sunt utilizate.

Amenajare apartament tip studio – Perdele albe pentru geamuri

Perdele de culoare albă, utilizate pentru o fereastră luminată în mod natural va spori senzația de spațiu luminos și aerisit, până și în cele mai înguste apartamente tip studio. Ferestrele lăsate complet libere, fără draperii sau perdele, vor intensifica senzația de amploare în cadrul unui studio.

Amenajare apartament tip studio – Îndepărtarea elementelor inutile

Sigur, poate sună bine să introduceți un birou în cadrul locuinței dumneavoastră, pentru a lucra de acasă. Dar este cu adevărat necesar? Vă sfătuim să luați în considerare zonele unde spațiul disponibil este utilizat ineficient, apoi optați pentru soluții mult mai potrivite. În loc de un birou pentru lucru, puteți cu ușurință incorpora în spațiu o măsuță de dimensiuni mai mici, cu un scaun elegant și confortabil.

Amenajare apartament tip studio – Negru și alb

Combinația clasică de culori, alb-negru, este paleta perfectă pentru a crea un spațiu sofisticat în cadrul unor dimensiuni relativ mici. Este indicat să introduceți câteva elemente decorative de accent în culori puternice, vii, pentru a echilibra cromatic studioul.

Amenajare apartament tip studio – Scoateți în evidență plafoanele înalte

Dacă apartamentul dumneavoastră tip studio are o tentă industrială sau dacă are plafoane mai mari decât cele normale, indiferent de motiv, valorificați acest lucru. Așezați corpuri de iluminat interesante sau utilizați piese de artă interesante, toate plasate strategic, pentru a atrage atenția privitorului în direcția plafonului. Spațiul extra, deși nu produce nici o modificare fizică asupra studioului, conturează un spațiu mult mai liber și aerisit, în comparație cu tavanele înalte, tradiționale.

Amenajare apartament tip studio – Stropi de culoare îndrăzneață

Nu vă fie teamă să optați pentru crearea unui spațiu interesant și dinamic într-un apartament de tip studio. De fapt, spațiile mai mici ar putea beneficia cel mai mult din utilizarea unei culori vii și puternice.

Amenajare apartament tip studio – Mobilier cu rol de separator

Plasarea strategică a mobilierului reprezintă un aspect cheie, atunci când decorați un apartament de tip studio și trebui să separați vizual fiecare cameră. De exemplu, o bibliotecă înaltă îndeplinește cu succes atât rolul de separator, cât și de stocare a bunurilor.

Amenajare apartament tip studio – Corpuri de iluminat de dimensiuni reduse

Dimensiunea fizică a corpului de iluminat nu are nimic de-a face cu capacitatea sa de a furniza lumină. De aceea, recomandăm ca în spații mici, cum ar fi un apartament tip studio, să se opteze pentru lămpi de dimensiuni mai mici. Lămpile încastrate sau spoturile reprezintă opțiuni excelente, deoarece acestea ocupă spațiu zero.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply