Ambient stilat si primitor (II)

0

Ambient stilat si primitor (II) – Peste tot, ambientul este croit cu materiale și soluții atent alese și dozate. Multe intervenții atrag atenția de la prima vedere, dar difuzia luminii (pentru ambientul general, pentru scoaterea în evidență a unor obiecte decorative, pentru percepția de spațiu extins) pare domeniul căruia designerul i-a oferit cea mai multă atenție.

Ambient stilat 2
Proprietarii au acceptat un front de bucătărie liniar, slim și bine echipat, completat cu o masă somptuoasă, ca parte a unui open space generos, alături de zona de living din vecinătate. Foto: Sorin Iacob

Citește și Minimalismul unui decor opulent.
Lampadarul din living desprins parcă dintr-un studio de filmare, lămpile decorative discrete de pe ramele tablourilor, oglinzile de mari dimensiuni din mai multe încăperi, corpurile de iluminat impunătoare de deasupra mesei din dining, conceperea unor jaluzele romane dublate de draperii sunt doar câteva exemple în acest sens. Aceste obiecte creează senzația de deschidere amplă, de spațiu generos, inundat de lumină, punctat cu zone restrânse bine evidențiate, ca la o punere în scenă reușită. A fost nevoie de aceste artificii și pentru că parchetul montat deja de constructor nu a mai putut fi schimbat, iar culoarea sa închisă nu oferea foarte multe variante. Acest aspect a fost compensat și prin alegerea mobilierului și a covoarelor în culori deschise și cu suprafețe pufoase sau plăcute la atingere. De asemenea, pe lângă parchetul mai sobru, au fost moștenite nișe și grinzi vizibile, care au necesitat mici trucuri de mascare, pentru a obține suprafețe unitare.

Ambient stilat 2
Un cadru impozant la intrarea în casă, în care vedetele sunt
oglinda decorativă de mari dimensiuni și masa-consolă
din inox, cu finisaje din piele fină de vacă. Foto: Sorin Iacob

Citește și Living masculin.
O mare parte a pieselor de mobilier și a accesoriilor din casă sunt aduse din Olanda și Anglia, completate de obiecte premium din oferta autohtonă. Țesături variate (domeniu pe care designerul îl cunoaște foarte bine) au fost folosite pentru a accentua atmosfe-ra primitoare din dining și mai ales din dormitoare, materialele textile provenind din Olanda și Franța. Toate conturează o ambianță relaxantă și convivială, într-un ambient stilat și primitor, în care membrii familiei se simt cu adevărat acasă. Un motiv suficient pentru a aprecia munca și inspirația designerului, care le-a intuit dorințele și preferințele pentru a doua oară.

Ambient stilat 2
O grindă din structura construcției a fost adaptată pentru a delimita un colț de lectură lângă fereastra terasei. Foto: Sorin Iacob

Citește și Vilă cu motive marine.

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 01/2015.
Text: Lucian Dobraca. Foto: Sorin Iacob.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply