Ambient atemporal în nuanțe naturale

0

Pornind de la spațiile generoase ale unui interior rezidențial, cu multe suprafețe vitrate, dar și de la dorința proprietarilor de a avea o casă în linii clasice, aproape de natură, în care să își poată găsi locul câteva lucrări de artă contemporană, designerii producătorului de parchet Barlinek au proiectat un interior elegant și armonios.

Cum pardoselile în nuanțe naturale de stejar, nuc sau cireș sunt absolut necesare pentru a contura un decor clasic,  designerii au ales ca bază pentru întreaga amenajare un parchet triplu stratificat  – Stejar EXCITE din colecția Senses. Este un parchet 100% din lemn, cu o lățime de 207mm și o rezistență ridicată la uzura zilinică,  în nuanțe calde de maro deschis, cu noduri și textura lemnului vizibilă, evidențiată prin procedeul de periere. Acest tip de parchet este versatil și permite oricând o schimbare a designului interior, dacă pe viitor proprietarii vor dori să facă modificări.

Culoarea plăcută a parchetului este accentuată de albul pereților. Piesele simple de mobilier, puține la număr, se desfășoară pe doi pereți perpendiculari ai spațiului, lăsând ambientul să respire și privirea să se bucure de obiectele de artă și de natura care se întrezărește prin geamurile verticale, un compromis excelent pentru a compensa lipsa terasei.

Deși locuința are încălzire prin pardoseală, parchetul fiind compatibil cu aceasta, în centrul amenajării este șemineul, pregătit pentru serile răcoroase de toamnă. În diagonală, un tablou contemporan și o sculptură din lemn, vitalizează interiorul.

Privită în ansamblu, amenajarea este un spațiu de tranziție între frumusețea creată de om, exprimată prin artă și frumusețea naturală,  pe care o remarcăm la exterior în grădină și la interior,  în textura deosebită a lemnului din pardoseală.

Estetica spațiului este completată de tot confortul unui ambient modern, care să le permită proprietarilor să se bucure mai mult de farmecul schimbării anotimpurilor, dar și de rafinamentul unor lucrări de artă, puse în valoare de o amenajare simplă, atemporală și echilibrată.

Mai multe idei și detalii despre colecția Senses pe www.barlinek.ro.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply