Am zugrăvit camera copiilor

0

Mirela Hriscu, Galați
Dragă redacție, Am descoperit Practic în luna mai 1999, dar vă scriu prima dată și vă prezint camera copiilor.
Vă prezint cum am zugrăvit camera în care copiii își petrec cea mai mare parte a zilei și unde ambianța este, în aceste condiții, foarte importantă. Precizez că pereții arătau foarte bine, zugrăveala nu era veche, însă de când fetița cea mare a început să „scrie”, sau mai bine zis să poată ține un creion în mână, cel mai potrivit suport pentru a-și dezvolta abilitățile i s-au părut pereții camerei de zi. Și situația a continuat.
Deși toată lumea mă sfătuia să nu zugrăvesc până nu crește suficient și fetița cea mică, pentru a nu repeta figura, nu am mai suportat să văd zilnic acei pereți urâți și, într-o frumoasă zi de noiembrie, am intrat într-un magazin de profil și am cumpărat o găleată de 4 litri de vopea lavabilă albă, o rolă, o bandă adezivă pentru delimitare, o ruletă și câteva sticluțe de colorant. Nu aveam încă o idee clar conturată despre ceea ce vroiam să fac, dar dorința de a schimba ceva era atât de mare, încât și noaptea mă gândeam ce compoziții să fac pe pereți.
Avantajată de pasiunea mea pentru pictură și de faptul că nu aveam prea multă mobilă în cameră, doar o canapea și un birou, am început cu peretele cel mai liber, pe care am trasat mai întâi câteva dungi orizontale de culori diferite de la jumătate în jos, lăsând jumătatea de sus în culoarea deja existentă, un galben cald. Vopseaua lavabilă am aplicat-o cu rolă, după ce am lipit banda adezivă pentru delimitarea culorilor, așa că a mers foarte repede. După o documentare pe internet, m-am hotărât să decorez peretele cu șabloane cu elefanți roșii. Următorii doi pereți i-am zugrăvit tot de la jumătate în jos, într-o altă culoare decât primul perete. Problema a fost că peretele lângă care stă canapeaua, era „colorat” de către copii mai sus de jumătate, așa că a trebuit să gândesc un sistem diferit de decorare.
După mai multe planuri, am decis să fac cercuri colorate, de diferite dimensiuni. Pentru a desena cercurile mici am folosit castroane, role, ligheane, iar pentru cele două cercuri mari am improvizat un compas dintr-un creion și o sfoară. Pentru colorare, nu am putut folosi pe cerc banda adezivă, așa că am vopsit întâi conturul cercului cu o pensulă mică, iar în interiorul cercului am aplicat vopseaua lavabilă cu un burete. Deoarece am aplicat două straturi, mi-a luat mai mult timp să fac cercurile decât să vopsesc ceilalți pereți. După ce am terminat și cercurile, m-am declarat mulțumită. Copiii au fost încântați de rezultat, ca și toate persoanele care vin în vizită la noi și care ne întreabă cine ne-a decorat pereții. Eu sunt de profesie economist, nu am mai zugrăvit niciodată în viața mea, dar am absolvit Școala populară de artă – Secția pictură. Mult succes și vouă!
Foto: Mirela Hriscu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply