Am vândut și dăruit genți croșetate, cu trandafiri

0

Oana Crețu, loc. Găvănești, jud. Olt
Dragă redacție,
Am început prin a face felicitări cu modele origami, apoi am confecționat tablouri cu coșuri cu flori tot origami, după care am învățat de la o prietenă să lucrez veste. Mi-am făcut una lungă de iarnă, apoi mi-am făcut un cojocel mai scurt cu fir de iarbă (așa îi spune materialului respectiv).
Am făcut și câteva căciuli pentru mine și câteva le-am oferit persoanelor dragi mie. În final am ajuns să lucrez genți de tot felul: mai mici, mai mari, simple stil portofel, mari stil plic, câteva mai mici cu fermoar și floricele pentru prietenele nepoatei mele, Gina. La cele mari unora le-am pus cordon să le poarte pe umăr, și pe altele le-am lăsat să le poarte stil plic sau portofel. Le-am accesorizat cu trandafiri făcuți de mine după un model de pe internet. Vă trimit două modele, cele mai frumoase, să vadă toate domnișoarele cărora le-ar plăcea să aibă o geantă lucrată manual.
Acum să explic puțin cum le-am lucrat: am început cu un lanț în funcție de cât am vrut să iasă geanta sau portofelul de mare, cam 30-50 ochiuri, apoi am lucrat pe ambele părți ale lanțului, am făcut 2 ochiuri și am tras cu croșeta prin amândouă, apoi următorul rând am băgat în locul făcut de ochiuri. Când am ajuns la final am bătut normal, iar la plicuri le-am făcut căpăcel. Am lucrat în continuare scăzând câte o pătrățică pe margine până am ajuns la mijlocul genții, apoi i-am făcut o gaică pentru nasture, am pus floarea și unora cureaua. Am vândut câteva, restul le-am făcut cadou prietenelor și rudelor de zilele lor de naștere. Din revistă am învățat multe lucruri drăguțe. Mulțumesc!
Foto: Oana Crețu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply