Am vândut mărțișoare

1
bricolaje mici
Foto: Georgeta Trif
Georgeta Trif, loc. Șoimuș, jud. Hunedoara
Stimați cititori, E bine să marcăm simbolic prima zi din această lună cu mici cadouri, care să-i surprindă plăcut pe cei dragi. Eu am lucrat câteva mărțișoare.
Din motive de economie, am început lucrul din timp, în funcție și de imaginație. Trebuie să vă spun că o întâmplare fericită m-a făcut să fiu de față când la un atelier de croitorie în piele se strângeau micile deșeuri pentru a fi date la container. Mi-am arătat imediat interesul, astfel din micuțele margini au ieșit mărțișoare. Cum am procedat? Am desenat figurile (trifoi, fluturi, fundițe, flori, inimi etc.) pe hârtie albă, le-am decupat și am obținut tiparele. Cu ajutorul lor am trasat pe piele conturul și am decupat cu o foarfecă ascuțită bine. Din mătase albă și roșie
am făcut șnururile pe care le-am atașat de mărțișoare, iar cu un capsator le-am fixat pe câte un mic carton pătrat nu foarte gros, dar cu puțin luciu, apoi le-am acoperit cu o folie fină și transparentă. Au fost încântați toți beneficiarii acestor mici daruri. Am reușit să fac și în plus vreo 12-14 bucăți, pe care le-am vândut. Vă mai divulg un secret: la unele am decupat 2 inimi sau 2 flori, de nuanțe diferite și cu 1-2 mm mai mici. Am suprapus cea mai mică peste cea mai mare și arătau excelent. Sper să se observe și în poză. La sfârșitul toamnei, vremea răcindu-se, am avut mai mult timp liber pe care m-am gândit să-l valorific. Am readus din debara săculeții cu fire de tricotat rămase din anii precedenți. M-am pus pe treabă și până la începutul lunii cadourilor, am realizat câteva seturi de căciulițe, fulare, poșete pe care le-am vândut la prețuri foarte accesibile, iar din acești bănuți mi-am acoperit și eu alte necesități. Am tricotat și pentru a avea de oferit cadouri pentru apropiați, astfel nu am fost nevoită să cumpăr unele „atenții”, care poate nu întotdeauna își găsesc utilitatea. Au revenit la modă aceste tricotaje, de aceea vă sfătuiesc dacă aveți prin casă fire, nu ezitați să le împletiți. Vor fi și de folos și vă vor scuți de unele cheltuieli. Spor la treabă vă urez și imaginație bogată!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: martisoare | Revista Practic idei

Leave A Reply