Am valorificat resturi textile la păpuși

1

Salajan Maria_gospodinaMaria Sălăjan, Baia-Mare, jud. Maramureș
Dragă revistă,
Sunt  pensionară, așa că este necesar să-mi ocup mereu timpul cu ceva. Și caut să fac ceva practic.
Aș fi dorit să mă ocup de nepoți, mi-am făcut multe vise privind timpul când vom fi bunici, ce vom face atunci, însă din păcate, fiii mei și-au luat lumea în cap în 1999, plecând în Spania pentru o viață mai bună. Acolo s-au născut nepoții noștri, noi am rămas doar cu visele, fiind bunici prin internet. Muncesc pentru alții, învață în limba spaniolă, noi îi vizităm anual, dar nu suntem fericiți. Ei acolo, noi aici, cu durerea singurătății în suflet, ca mulți alții.
Îmi place să meșteresc diferite lucrușoare, ceva ce nu face toată lumea. Sunt maistru croitor de meserie, iar după 1990 am dorit să înființez un mini-atelier de croitorie, să creez costume deosebite pentru copii. Mi-am făcut și asociație familială, mi-am cumpărat 5 mașini de cusut industriale, dar, fiind materialele scumpe toate, am renunțat la visul meu. O altă pasiune a mea este scrisul și creatul din nimic de diferite lucruri frumoase și unice.
Am făcut o păpușă din bucăți de materiale rămase de la croirea unor produse. Am făcut capul din material roz, i-am pus 2 ochi din 2 nasturi mici, i-am brodat gura cu mașina, cu ață de culoarea roșie. După ce am obținut capul, i-am făcut apoi corpul un oval, apoi mâinile și picioarele. Le-am cusut apoi toate împreună cu acul de cusut. Păpușa am umplut-o cu vată (bevatex).
Îmbrăcămintea are și ea o poveste. Pe cap i-am făcut o căciuliță la baza căreia am pus blăniță albă artificială, am făcut o salopetă întreagă pentru păpușă, din material floral, deci este fetiță. Am croit după dimensiunea păpușii îmbrăcămintea. Am croit mânecile, fața și spatele salopetei (pantalon întreg) apoi le-am cusut cu mașina de cusut electrică. Am cusut pantalonul întreg, i-am aplicat mânecile, apoi la gât i-am pus o bentiță și în spate am pus pantalonului scai, să pot să îmbrac apoi păpușa.
A ieșit un lucru frumos, deosebit. Această păpușă este unicat, o țin pentru mine, dar se pot juca foarte bine cu ea copiii mici. Este ușoară și dră­guță.
Confecționați și voi o asemenea jucărie, fiindcă nu-i greu de făcut, din nimic a ieșit ceva frumos. Totul a costat vreo 4 lei.
Sunt fericită că existați, de asemenea, că vă place ceea ce fac eu. Vă mulțumesc pentru premiile pe care le-am primit pentru colaboarea la revistă. Vă doresc multă sănătate și idei practice!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Papusi in costum popular | Revista Practic idei

Leave A Reply