Am transformat covorul vechi în traverse pentru hol

0
Arhiva Practic Idei
Dragii mei,
Ca mulți dintre voi, trebuie să mă descurc și cu venituri mici, de aceea mi-am adaptat stilul de viață și vă spun cum procedez să îmi ajungă banii din pensie.
Tudorița Mihai, Bucureşti
Citesc cu multă pasiune revista Practic Idei, Cărticica Practică şi Practic în bucătărie, şi de fiecare dată găsesc lucruri interesante de învățat.
Acum că traversăm cu toții o perioadă grea a vieții, orice idee contează. Aşa că am început să mă descurc şi altfel, având o pensie mică, fiind obligată să-mi plătesc datoriile lunare şi să-mi cumpăr medicamentele. În primul rând m-am orientat asupra lucrurilor pe care nu le îmbrac. Am transformat o rochie nouă, ținută în şifonier, într-o rochie de stradă, aplicându-i câteva accesorii. O haină de blană demodată, am scurtat-o făcând din ea o scurtă pentru pantaloni şi alte obiecte dragi mie pe care le-am modificat.
O altă economie importantă o realizez în bucătărie. În această perioadă a apariției verdețurilor, a legumelor şi a fructelor, îmbiată cu idei din Cărticica Practică şi Practic în bucătărie, încep prepararea conservelor. Fiica mea Lidia locuieşte la țară, la Radovana, împreună cu cei 2 copii, soțul şi socrii. Aici au mult pământ. Mă duc frecvent să o ajut în gospodărie şi aşa îmi procur căpşune, caise, prune, struguri şi legume ca: roşii, castraveți, ardei gras, vinete, gogoşari. Din ele îmi pregătesc dulcețuri, gemuri, iar din legume îmi pregătesc conserve la saramură, prepar ghiveci pentru post. Verdețurile le usuc, sau le pun la congelator. Frunzele de viță sunt nelipsite pe toată durata iernii. La fel este şi zacusca de vinete, varza şi castraveții murați. Nu uit nici de morcovi, pe care îi pun la borcane sau în nisip, păstrez şi hrean, foarte bun pentru salate, dar şi pentru reumatism.
Şi în casă am făcut ceva modificări, preluând sfaturi din revista Practic Idei. Mi-am modificat un pat, iar covorul pe care nu-l mai foloseam l-am transformat în prețioase traverse de hol. Am pus pe hol câteva aplice, iar veioza  a căpătat o nouă față, schimbându-i abajurul. Toate aceste transformări au fost făcute cu multă atenție şi drag, citind lună de lună revistele Practic.
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply