Am scăpat de bătături doar folosind remedii naturale

0
Foto: arhiva Practic-Idei
Magdalena Cîrțînă, Târgu Jiu, jud. Gorj
Stimată redacție,
Sunt o fidelă cititoare a revistei Practic-Idei, iar pentru rubrica „Remedii naturale“ trimit o serie de rețete care mi-au fost de real ajutor.
M-am vindecat de bătături la picioare folosind câteva remedii naturale:
Unguentul de gălbenele. Pentru a-l prepara, ai nevoie de 50 g flori uscate de gălbenele sau 100 g flori proaspete, 400 ml ulei de măsline, o lingură untură sau unt şi 2 linguri ceară de albine.
Se mărunțesc bine florile, se pun într-un borcan şi se toarnă peste ele uleiul. Se acoperă cu un capac şi se lasă la macerat lângă o sursă de căldură, timp de 20 de zile. După aceea, se filtrează uleiul şi se toarnă într-un ibric emailat şi se încinge în baie de aburi. Se adaugă untul sau untura şi ceara, iar când s-a omogenizat bine, se ia ibricul de pe foc, se lasă să se răcească şi se freacă bine cu o spatulă de lemn până se obține o cremă. Unguentul astfel obținut se păstrează la frigider şi se foloseşte de mai multe ori pe zi împotriva bătăturilor.
Eficace s-a dovedit și pasta de usturoi. Se amestecă 4-5 căței de usturoi bine pisați cu puțin oțet, până ce se omogenizează. Pasta obținută se aplică pe bătătură, iar acest procedeu se repetă până ce bătătura se înmoaie şi dispare.
Un alt remediu natural îl reprezintă foițele de ceapă. Se scot pielițele subțiri dintre foile cepei, iar partea cărnoasă rămasă se coace la cuptor până ce se înmoaie. După aceea se lasă câteva minute în oțet, iar apoi se pune pe bătătură şi se fixează cu un plasture. Se face această operație seara înainte de culcare şi se lasă aşa până dimineața.
Foarte bune sunt și frunzele de praz. Se lasă frunzele de praz la macerat în oțet timp de o zi, după care seara se aplică sub formă de cataplasmă pe bătătură. Se fixează cu un plasture şi se lasă să acționeze până dimineața, iar dacă mai este nevoie se repetă procedeul.
Un alt remediu natural este propolisul proaspăt. Se ia o bucată de propolis, se încălzeşte puțin şi se lipeşte chiar pe bătătură, după care se aplică un leucoplast. Se schimbă propolisul o dată la 3-4 zile, iar după câteva aplicări bătătura se desprinde singură.
Tot leac natural împotriva bătăturilor ar fi frunzele de salcie. Decoctul din frunze de salcie ameliorează durerile, duce la vindecarea bătăturii şi se prepară astfel: 3 linguri frunze uscate la o cană de apă. Se lasă decoctul la infuzat (10-15 minute) se strecoară, iar după aceea se îndulceşte cu miere. După răcire se aplică sub formă de comprese pe locurile cu probleme.
Un alt remediu împotriva bătăturilor este uleiul de lămâie. Se masează bătătura cu ulei de lămâie, apoi se aplică peste acesta un plasture şi se lasă să acționeze 30 de minute. La fel se procedează şi cu lămâia. Se taie o felie de lămâie, se curăță de coajă, se aplică pe bătătură şi se leagă strâns cu tifon. Se repetă acest tratament mai multe seri la rând, până ce se vede rezultatul.
Mult succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply