Am renovat vechiul foișor

0

Ștefania Drăgănuș, Strehaia, jud. Mehedinți

Ștefania Drăgănuș
Dragă redacție, dragi „practici”,
Citesc această revistă de foarte mult timp, dar nu am avut curaj să vă scriu. Acum, după îndelungi frământări, mi-am luat inima în dinți și doresc să vă povestesc despre curtea noastră.
La noi în localitate, tradițiile se mai păstrează și oamenii sunt deosebiți. Puțini români știu că aici avem o mânăstire care a fost reședința lui Mihai Viteazul, cu care noi, strehaienii, ne mândrim
Dar să revin la motivul scrisorii mele. În fotografii vedeți foișo­rul în care vara luăm masa și pe care eu îl știu de 30 de ani. De curând, soțul meu a schimbat scândura, a lăcuit-o, stâlpii i-a dat cu lac nuanță de  abanos, astfel încât să avem un contrast între lemnul natural și cel vopsit. Pe jos, unde înainte era doar ciment, soțul meu a făcut un mozaic din resturi de gresie de toate culorile. Tăblia mesei a montat-o pe un butoi vechi care nu mai putea fi folosit. Pe un perete a montat un cap de butoi care dă impresia unui butoi întreg ce iese din zid, a încastrat un aparat radio vechi și 2 boxe. În loc de lustră avem o roată de car pe care am agățat-o cu lanțuri, dându-i astfel foișorului un aer rustic.
Alături de foișor era o magazie veche pentru lemne pe care am dărâmat-o parțial și am construit noi singuri un grill de cărămidă. Până acolo avem o alee din ciment care este minunat încadrată de lalelele galbene și glicina albă. Acum urmează să înflorească delica­tele crăițe portocalii.
Am cumpărat polistiren, plasă, tinci și adeziv și am izolat termic toată casa noi singuri. Între noi fie vorba, merita! Apoi am cumpărat vopsea maro închis cu care am dat viață nouă asterealei, burlanelor și jgheaburilor. Am făcut borduri din ciment și am montat pe ciment, în curte, piatră de munte. De asemenea, soțul meu a făcut 2 ronduri din plasă de sârmă dublă în care a pus pietricele de râu, iar în mijloc tronează câte o tuia.
Pe o roată de car am montat 3 suporturi de flori cu mușcate curgătoare, care dau un aspect deosebit curții. Soțul meu a meșterit un corp de iluminat, montând în capul unui stâlp metalic negru un felinar care seara arată foarte frumos.
Aș mai avea multe să vă povestesc despre amenajările din grădina și casa noastră, dar promit să revin cu altă scrisoare. Acestea fiind spuse, vă salut pe toți și revistei îi doresc viață lungă, să ne mai bucure sufletele și să ne dea încă multe sfaturi și idei ingenioase.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply