Am renovat singuri holul

0
Foto: Lidia Pobirci
Lidia Magdalena Pobirci, Târgu-Jiu, jud. Gorj
Vă mulțumesc din suflet pentru bucuria pe care mi-ați făcut-o publicându-mi scrisoarea în nr. 12/2010 la pag. 35 (confirm și primirea celor 30 de lei, foarte bine veniți și folosiți la cumpărarea unui tort cu ocazia aniversării soțului meu). Și m-ați bucurat și la început de an, când mi-am văzut altă scrisoare publicată în nr. 1/2011, pag. 13. Sper ca în viitor să mai trimit scrisori care să merite să fie publicate în revista atât de dragă mie, Practic-Idei.
Anul trecut, cu ajutorul tatălui meu, am renovat o parte a holului din apartamentul în care locuiesc cu soțul și cei 2 băieți ai noștri. Holul are o lungime de 8 m și la jumătate este despărțit de o ușă. Zugrăveala îmi dădea mari bătăi de cap pentru că atunci când aspiram pânzele de păianjen picau bucăți din zugrăveala căreia i se spune „gheruțe“ sau „mânuțe“ și este făcută în relief. Tot văitându-mă de holul meu parțial decopertat, tata s-a hotărât să mă ajute să rezolv problema. Am eliberat holul de cuierul și suportul pentru haine, respectiv încălțăminte, și am trecut la treabă. Am udat pereții și tavanul cu o bidinea îmbibată cu apă și apoi, cu câte un șpaclu fiecare, am râcâit vechea zugrăveală. De aici tata a lucrat singur: a dat cu glet, când acesta s-a uscat a finisat cu șmirghel până când pereții au rămas foarte fini și fără denivelări. A dat cu amorsă, apoi cu vopsea lavabilă albă. Totul a durat doar 2 zile.
Pentru că am schimbat și ușa de la intrare, a făcut înainte de a zugrăvi modificările necesare: a reparat zidul din jurul ușii și a pus colțari pentru că altfel ar fi arătat urât: ușa nouă, zidul spart și spuma netăiată. Tot atunci am cumpărat un linoleum nou pentru zona în care intrăm încălțați de afară (2/3 m = 80 lei) și o mochetă nouă (118 m = 200 lei). Din păcate nu am făcut decât jumătate din hol, restul sper să putem renova la vară când vrem să izolăm dormitorul nostru, al părinților.
Sunt foarte mulțumită de ajutorul pe care ni l-a oferit tatăl meu la zugrăvit și sper ca pe viitor să continuăm ce am început; vreau să îi mulțumesc și lui cu această ocazie.
Vă doresc succes tuturor!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply