Am redus colesterolul cu ceai de păpădie și urzici

0

Mariana Iliescu, Ploieşti, jud. Prahova
Dragi prieteni ai revistei,
Voi încerca în acest articol să povestesc modul în care folosesc eu plantele din natură, la menținerea sănătății familiei şi cum am reuşit să reduc colesterolul de la 385 de unități la 140 în prezent, cu ajutorul frunzelor şi florilor de păpădie, care se găseşte din belşug în grădinile noastre.
În fiecare vară, când încep trandafirii să înflorească, eu nu arunc petalele, ci le adun pentru prepararea citronadei, care este o băutură răcoritoare şi foarte apreciată de consumatori, fără să coste prea mult. Cum procedez: adun o farfurie de petale de trandafiri grena, parfumați, atunci când florile s-au trecut, câteva fire de mentă pentru a da un parfum mai pronunțat, le pun într-un borcan de 12 l, peste ele torn o linguriță sare de lămâie sau două lămâi, fierb 10 litri de apă cu 1 kg zahăr, apoi las acest sirop să se răcească (să fie călduț), după care-l răstorn în borcan, acopăr borcanul şi-l duc la soare, pentru a fermenta. În 2-3 zile este gata sau chiar mai repede, dacă este foarte cald, îl strecurăm, îl punem în sticle şi-l ducem la rece, după care poate fi consumat. Este o băutură foarte bună, răcoritoare, înlocuieşte cu succes sucul din comerț, se consumă foarte repede şi de aceea trebuie preparată altă cantitate.
O altă contribuție a naturii o reprezintă plantele de păpădie (frunzele şi florile), care se găsesc la tot pasul în grădini, din care se prepară ceaiuri şi salate foarte sănătoase în care eu nu prea aveam încredere, dar o întâmplare m-a făcut să-mi schimb această părere. În anul în care am făcut analizele generale, mi-a ieşit colesterolul foarte mare, de 385 de unități. M-am speriat, am mers la medicul de familie, care mi-a prescris medicamentele necesare, le-am cumpărat şi am început imediat să le iau, dar surpriză, mi-a apărut alergia, eu fiind alergică.
Din nou am mers la medic, i-am povestit totul şi am întrerupt tratamentul şi mi-a indicat ceaiul de păpădie şi urzici. Am pus în aplicare acest tratament, tot neîncrezătoare şi după un an, când am repetat analizele, aveam colesterolul de 300 de unități. Văzând acest rezultat, m-am convins de rezultatele ceaiului de păpădie, am perseverat, consumând câte două căni pe zi, în fiecare an făceam analize şi colesterolul era din ce în ce mai mic. Aşa am reuşit să scad din ce în ce mai mult nivelul colesterolului, până am ajuns în 2013 să am 140 de unități. Cu încredere, răbdare şi perseverență, fără cheltuieli prea mari, m-am convins că natura are multe secrete şi beneficii în favoarea omenirii. Mulțumesc colectivului re­dac­ției pentru premierea articolului din revista nr. 1/2014 pag. 42 şi colaboratorilor le urez o primăvară frumoasă şi bogată!
Foto: arhiva Practic

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply